20 Februari – Den Helder

20 Februari – Den Helder

Mijn familie van moeders kant komt uit Den Helder, dus in het verleden toen we nog klein waren gingen we daar vaak heen. Ik herinner me die bezoeken als een eind rijden, vooral in de winter want met kerst was het altijd prijs.

Dat is al heel lang geleden. Je komt niet snel in Den Helder als je ergens naar toe rijdt. Dus besluiten we om voordat we naar de jaarlijkse SVR beurs gaan die dit jaar in Vijfhuizen is gehouden om in Den Helder een nacht op de camperplaats in de stad te gaan staan.

Camperplaats / Jachthaven Den Helder

Camperplaats / Jachthaven Den Helder

We komen aan in de middag. Februari, koud, rustig. Het is een grote camperplaats maar er staan er maar een stuk of twee als wij daar aankomen. We zetten de camper op een mooi plekje en lopen naar het havenkantoor.

Dat is dicht. Op de deur zit een A4’je waarop staat dat ze tot 20:00 uur niet aanwezig zullen zijn vanwege een vergadering elders in het land. De elektra gaat met munten die je in het havenkantoor kunt kopen, dat kan dus pas vanavond. Dus dan de koelkast maar op gas.

Nadat we geïnstalleerd zijn lopen we een beetje rond. We willen even naar een Winkel om nog wat spullen te halen maar dat valt tegen. Niet veel in de buurt. Dus maken we onze ronde groter en lopen we richting de zee. Het waait behoorlijk, maar goed dat we warm gekleed zijn.

We lopen langs de zee richting de veerhaven van het veer richting Texel. Voordat we daar zijn lopen we richting de stad en komen uit bij het maritiem museum. Het weer wordt nog slechter dus we lopen maar weer richting camper en gaan lekker binnen zitten.

We besluiten een lekker visje te kopen met wat frietjes voor het avond eten wat we kunnen kopen op het haven terrein. Tegen de tijd dat het tijd wordt om te eten regent het. En als ik besluit het eten te gaan halen stort het water uit de hemel. Ik ga toch op pad en kom dus als een verzopen kat terug. Maar de vis was lekker.

Rond 20:00 uur is de beheerder weer terug en we gaan ons melden bij het haven kantoor, betalen voor de staanplaats en nemen wat munten voor de elektriciteit.

Na een goede nacht slaap vertrekken we weer terug richting het zuiden en komen net na de middag aan op de camperplaats vanwaar we lopend naar de beurs kunnen. Deze gaat pas de volgende dag open, we bezoeken de beurs en vertrekken na het weekend weer naar huis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.