Augustus 2020

Maandag 17 Augustus 2020

In verband met een doktersafspraak vertrekken we pas vandaag halverwege de ochtend. Er zijn al wat zaken klaar gezet zodat we als we weg gaan vrij snel de boel hebben ingeladen. Aangezien we niet in de straat kunnen servicen zetten we een route op richting Noord Holland waar een service station is bij een tankstation waar we al vaker zijn geweest. Het is Serviceplaats Lambertschaag waar je bij het tanken gratis gebruik kunt maken van de faciliteiten, zonder tanken is de bijdrage € 2,50.

We tanken gelijk maar vol, en maken gebruik van deze #serviceplek. Het vullen van de watertank duurt een behoorlijke tijd, het water stroomt niet hard, maar we hebben geen haast.

Als we verder gaan zetten we koers naar de camperplaats in Den Oever, waar we al vaker verbleven. Ondertussen is het begin van de middag en als we daar aan komen blijkt dat de camperplaats al vol is. Gelukkig zijn er nog 2 camperplaatsen waarvan de eerste ook vol , de tweede heeft nog voldoende plek.

Het is Jachthaven Marina Den Oever. Een plek op het terrein van de jachthaven maar erg troosteloos. De jachthaven zelf is prima in orde. Alles netjes, super sanitair maar wel een eind lopen naar de faciliteiten. We blijven toch maar voor 1 nachtje.

Dinsdag 18 Augustus 2020

We zetten na het douchen koers richting de Afsluitdijk. De bedoeling is dat de volgende stop zal plaatsvinden in de provincie Friesland. De Afsluitdijk is op dit moment in onderhoud wat inhoud dat er stukken zijn waar de weg is ingericht als 2x enkel baans. Het heeft geen vertraging opgelopen, het verkeer liep goed door. We zetten koers naar St Nicolaasga waar wederom een jachthaven is met camperplaatsen. Het is bij Watersportvereniging St Nicolaasga. De camperplaatsen zijn een behoorlijk stuk bij de faciliteiten vandaan dus dat wordt weer lopen.

Woensdag 19 Augustus 2020

Vandaag is ons doel om wat verder richting het oosten te rijden. We komen uiteindelijk terecht in de plaats Eext in de provincie Drenthe. Via het winkelcentrum in Gieten waar we onszelf voorzien van de nodige proviant komen we terecht op Camping De Schaopvolte in Eext. Een grote camping met veel vaste staanplaatsen maar ook een trekkersveld met daar voor een aantal camperplaatsen waar je voor een tientje de nacht door kunt brengen. Wederom een flink stuk lopen naar de faciliteiten maar een heerlijke plek in de schaduw. We genieten wan de rust en de ruimte op deze plek die zeker en vast in ons “boekje” komt te staan. #favoriet

Donderdag 20 Augustus 2020

Vanaf de camping rijden we nog anderhalf uur naar het oosten en komen vervolgens aan in Geeste waar zich een camperplaats zou bevinden op een plein midden in de plaats. Wat we ook probeerden, we kwamen steeds uit bij de camping van de plaats, waar we niet heen wilden. Dan maar door naar de volgende plek, die zich in het plaatsje Lingen bevindt. Ook niks en meer van hetzelfde. Dus weer verder. De route brengt ons in het plaatsje Emtsburen. Het zou een kleine camping moeten zijn bij een hotel. Dat klopte ook alleen werd het hotel op dit moment verbouwd. Op zich geen probleem, we kregen een sleutel van de buitendeur, we konden de toiletten op de begane grond gebruiken en konden gebruik maken van de douche in kamer 9.

We zijn dus gebleven. Een leuke plek met gras, vlak bij een kanaal en een buitendouche. Al snel bleek dat alle kamers in het hotel bezet werden door Poolse bouwvakkers die niet alleen in het hotel maar ook verder in de buurt aan het werk waren. Ruwweg heb ik ergens tussen de 25 en 30 personen geteld die zich overigens keurig gedroegen. Er waren ook een aantal dames bij die verder zorgden voor het schoonhouden van kamers en faciliteiten en ook de maaltijden voor de bouwvakkers verzorgden.

Jammer dat er geen WIFI is, maar ook geen mobiele data dekking. Daarvoor moet je even naar de sluis lopen. #favoriet

Vrijdag 21 Augustus 2020

Het is tijd om zo langzamerhand weer richting het vaderland te gaan rijden dus zetten we koers naar Aalten. Daar is camping Lansbulten, een camping waar we terecht komen na een aantal teleurstellingen bij andere campings in de buurt van Winterswijk.

Het is niet het soort camping waar we normaal graag heen gaan, veel te druk, veel te veel herrie en veel te veel plaatsen. Maar de prijs is goed en na 3 teleurstellingen ben ik het wel zat.

Zo’n 500 meter van de plaats is ook nog eens een goeie snackbar dus vandaag kiezen we voor afhaalvoer, het is ook veel te warm om te gaan staan koken in de camper.

Zaterdag 22 Augustus 2020

Vandaag zoeken we een plekje in Noord Limburg. De keuze is gevallen op een SVR camping nabij Horst. Ook vandaag rijden we via een winkelcentrum in het plaatsje richting de camping waar helaas geen plek meer is. De beheerder wijst me op een aantal campings in de buurt waar de eerste die we bezoeken nog wel een plekje heeft.

Het is Camping de Kasteelse Bossen in Melderslo. Op het eerste gezicht een kleine camping maar schijn bedriegt, het zijn een kleine 50 plaatsen waar van plaats 19 nog beschikbaar is. We zetten de camper neer en draaien de luifel uit. Er staat aardig wat wind en de plaats is erg zanderig. Dat is niet fijn want we willen vandaag BBQ-en.

Dat lukt dus niet dus gooien we de ingrediënten in de hapjespan en zitten we lekker binnen te smikkelen. Na het eten wordt de wind wat minder en kunnen we nog wat buiten zitten.

Ik heb mijn lesje wel geleerd en bel op naar een volgende camping om een plekje te reserveren, wat is gelukt.

Zondag 23 augustus 2020

Vandaag staan we dus op minicamping De Reekens. Een kleine camping waar we nog net een plaatsje hebben gevonden op een verder volle camping. Het is erg rustig ondanks de speeltoestellen op het veld. Dat was gisteren wel anders !!

De camping is vlak bij het vestingstadje Heusden wat net iets te ver is om naar toe te lopen, we hebben deze keer geen fietsen mee genomen dus dat slaan we deze keer maar over.

Dit is de laatste dag van onze korte vakantie in Augustus 2020.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.