Februari 2022

Dit verhaal begint in December 2021.  Per ongeluk hier terecht gekomen? Klik dan HIER om aan het begin te beginnen met lezen.

Dinsdag 1 februari 2022

Vanmorgen maken we ons klaar om te vertrekken. We moeten servicen, dit kan bij de ingang en daar moet apart voor betaald worden. Nadat ik de camper op de serviceplaats heb gezet betaal ik via de betaalautomaat. Alle handelingen die je dan kunt doen komen op het scherm, gedurende die periode is het scherm niet beschikbaar voor nieuwkomers.

Nieuwkomers? Ja zeker! ’s Morgens om 9 uur staat er al een rij met nieuwkomers die dus moeten wachten tot ik klaar ben bet alle service handelingen.

Kennelijk hebben de mensen geen vakantie die aankomen, ze hebben veel haast en zelfs de brutaliteit om het vullen te onderbreken omdat ze willen registreren. Na dat ik met duidelijke bewoording in het Engels duidelijk heb gemaakt dat ze met hun poten van het scherm af moeten blijven heb ik dan rustig afgemaakt waar ik mee bezig was.

Een van de kampeerders was zelfs zo brutaal om op de plek te gaan staan waar ik tot ’s middags 13:00 uur voor had betaald. Maar goed dat we toch van plan waren om weg te gaan anders had ik daar ook nog eens wat van gezegd en hem weg gejaagd.

We nemen deze keer de snelweg weer om verder te komen naar het noord-oosten. Ik heb een plekje gevonden in de Sierra Nevada, een woestijn in Spanje. Het is een camping annex camperplaats die Little Texas heet.

Maar voor we de snelweg op gaan tank ik de camper nog even vol met diesel. De weg er naar toe loopt voor een groot deel langs de kust met mooie vergezichten over de middellandse zee. Er is echter ook een gebied waar alle sinaasappelbomen en ander soortige bedekt worden door witte zeilen, lakens of kunststof daken. Vanuit toeristisch oogpunt een smerig gezicht.

Op een gegeven moment komen we de A7 snelweg af en gaan richting het noorden. We rijden de Sierra Nevada in. Op een aantal plaatsen zien we western dorpjes verschijnen en er is ook een “Little Hollywood” amusement park. Ook staan her en der verspreid campers geparkeerd die kennelijk hier gaan overnachten, hetgeen ook is toegestaan in Spanje.

We komen aan bij een groepje huizen met een smal weggetje waar we op moeten. Aan het einde van de bebouwing is de camperplaats. Deze is in een soort van western style opgezet en ziet er leuk uit.

We worden verwelkomd door een Engelse beheerden en gewezen waar alles staat. Het ziet er allemaal leuk en goed verzorgd uit. We besluiten dan ook om twee nachten te blijven.

Gisteren contact gehad met Barbara, een meisje wat we al kennen sinds we in ons huidige huis getrokken zijn in 1985. Ze is ondertussen nu al volwassen en woont met haar man in Spanje, op de route die we op het moment volgen. Zaterdag gaan we bij haar koffie drinken.

Ook voor deze camperplaats heb ik een fotoalbum gemaakt die je HIER kunt openen.

Donderdag 3 februari 2022

Zoals gewoonlijk ben ik al vroeg wakker om naar het toilet te gaan. Vandaag trekken we verder naar het noorden. Omdat het zo druk is op de camping hebben we besloten om maar in de camper te douchen. 2 Douches voor de hele camping is wat weinig als je op tijd weg wilt.

De waterkraan zit naast de camper dus we kunnen eerst de schoonwater tank vullen. Dit gaat super langzaam, het water wordt eerst gefilterd. Ondertussen rol ik het snoer op en haal de bench voor Bert uit de garage. Als de watertank is gevuld rijd ik naar de serviceplek om de toilet cassette en de vuilwatertank te doen. Betaald heb ik vanmorgen al dus we kunnen zo vertrekken.

Voor we de weg op gaan worden we nog uitgezwaaid door de dame die ons heeft ingecheckt. Ze woont niet op de camping maar in een dorp in de buurt. Leuke camping waar we hopelijk nog wel een keer langs kunnen gaan.

Vanaf Little Texas zetten we koers naar een volgende camperplak waar we een nacht zullen gaan staan onderweg naar Barbara. Maar eerst gaan we langs een supermarkt voor alweer een volgende ronde boodschappen doen. Hij is in de plaats Vera, kort bij de snelweg.

De camperplaats waar we naar onderweg zijn ligt in Murcia, een grote stad met een grote camperplaats in een groot winkelcentrum met supermarkten, restaurants, een Ikea en verschillende McDonalds en KFCs. De camperplaats is enorm, met plaats voor ongeveer 60 campers. We vinden nog een plekje op de camperplaats, echter op de parkeerplaats er naast staan ook een groot aantal campers. Kennelijk knijpt handhaving hier een oogje toe.

We lopen de camperplaats af richting het winkelcentrum. Er is ook een Decathlon waar ik even langs wil voor schoenen. De vorige die ik daar kocht zijn ondertussen wel versleten na minstens 10 jaar gebruik. Ze hebben nog steeds dezelfde, voor dezelfde prijs, € 12.00. Bij het afrekenen bij de zelf kassa is alles in het Spaans. Dat wordt hem niet. Ik kijk rond voor een medewerker die Engels spreekt maar die is er niet. Erg vreemd voor een groot bedrijf in een groot winkelcentrum met veel toeristen dat daar alleen maar Spaans gesproken wordt.

We kijken ’s avonds wat televisie, dat is weer een voordeel als je in of bij een grote stad staat, de mobiele data is altijd in orde.

Na een rustige nacht worden we op tijd wakker voor de volgende etappe. Ik heb hier overigens geen foto’s gemaakt. Ik heb geen behoefte aan fotos van campers en winkelcentra.

Vrijdag 4 februari 2022

We vervolgen onze weg via de A-7 en de A-70 richting Alicante. We hadden ook de A-7 kunnen volgen maar deze weg loop grote delen langs de zee en wat hoger tegen de bergen op met als resultaat dat je mooie vergezichten hebt over de middellandse zee.

We houden richting Castalla aan waar Barbara woont. Castalla is een niet al te groot stadje met een camperplaats naars het voedbalveld. Er is water en elektriciteit. Kost per nacht 3 euro. Aan de muur van het stadion hangt een bord in drie talen waarop de regels te lezen zijn. Kaartje kopen bij de conciërge van het stadion of de VVV.

De conciërge noot kunnen vinden. Dan maar de VVV op zoeken, dat was ook al niet zo simpel. Wegbewijzering kennen ze niet in Spanje. In ieder geval niet naar dit soort zaken.

Na veel lopen dan toch eindelijk de VVV gevonden. Kaartje gekocht en terug gewandeld naar de voetbal velden. Tegen dat ik terug was was het tijd dat we nog even wat dingen moesten gaan kopen in een supermark.

Ook daar heen gewandeld. Wat op viel is dat in de supermarkt alles tweetalig is gemeld. Spaans en Engels. Dat komt natuurlijk goed uit. Het blijkt dat er veel buitenlanders in Castalla wonen, vooral veel Engelsen.

’s Avonds worden ook alle lichten rond het stadion aangestoken. Het lijkt wel dag zoveel licht brand er. Het gevolg is natuurlijk ook dat het een hangplek voor jongeren is, waar we duidelijk kennis van hebben genomen.

Gelukkig gingen ze allemaal om 10 uur naar huis zodat we toch tijdig kunnen gaan slapen. Eer dat het avond is zijn alle 10 de parkeerplaatsen voor campers bezet. Als we ’s morgens wakker worden blijkt dat er gedurende de nacht nog meer zijn bij gekomen.

Zaterdag 5 Februari 2022.

We zijn op tijd wakker. Met Barbara is afgesproken dat we tussen 10 uur en half 11 zouden komen. Voor die tijd willen we nog even servicen, na de koffie gaan we weer gelijk door.

Ruim op tijd komt Barbara langs om ons op te pikken. Het blijkt dat ze een eindje buiten het dorp woont in een leuk huisje tegen een bergwand aan. Het weerzien was weer leuk. De laatste keer dat we haar hebben gezien was toen ze voor een sterfgeval terug was in Heerjansdam.

We hebben buiten op het terras een lekker bakkie leut genomen met wat er bij. Het was niet super warm maar met de terrasverwarming aan goed te doen. Na een rondleiding door de landerijen en het huis vertrokken we aan het begin van de middag naar de volgende plek, de bedoeling is een camping te zoeken in Olivia, een plaatsje richting Valencia.

We rijden terug richting de kust. We stoppen nog even langs de snelweg voor de lunch en rijden dan de plaats in. De eerste stop is camping Dunes net voor het plaatsje Olivia. We komen bij de receptie, er zijn nog twee plaatsen vrij. Willen we eerst gaan kijken of het wat is?

We lopen de camping op met de plattegrond in de hand. Beide plaatsen zijn ongeschikt. Klein. Rommelig, nog kleiner. Veel overwinteraars, voornamelijk Duitsers. Wat een dump.

We zoeken of we verder nog wat kunnen vinden op de route naar het noorden, camperplaatsen die niet bestaan, of zo verschrikkelijk vol geparkeerd date je er met goed fatsoen niet meer op kunt komen.

Dan nog maar verder. In Gandia vinden we dan een camping met bungalows en trekkersplaatsen waar er nog een stuk of 5 vrij van zijn. Ook deze keer lopen we het terrein op om te lijken waar we kunnen staan.

We vinden dan een plekje waar het lekker rustig is. Ook allemaal zeer krap, veel overwinteraars of langblijvers op de camping. Ik voel me er niet prettig. We blijven dan ook maar 1 dag.

Zondag 6 Februari 2022

We besluiten wat verder landinwaarts te gaan waar het niet zo druk is als bij de zee. Morgen willen we even naar een kampeerwinkel dus zoek ik een camperplaats uit die daar in de buurt is. Het is duidelijk rustiger, er zijn duidelijk minder plekken waar je met de camper kunt gaan staan zonder problemen.

We komen aan bij een parkje in Ribo-roja de Turia, waar een parkeerplaats bij is waar ook mag worden overnacht. Plaats genoeg maar helaas niet ruim genoeg voor onze camper. Met wat heen en weer steken weet ik hem weer terug te zetten op de weg.

De tweede keuze is een plaatsje zo’n 30 kilometer verderop. Waar is een gemeentelijke camperplaats met sanitaire voorzieningen, zonder stroom. De plaats heet Turis en de camperplaats is naast het industrieterrein.

Er is nog niemand op de plek, er zijn 10 ietwat krappe plekken. In de breedte dan. We parkeren en lopen een beetje rond richting het dorp. Het is zondag, alles is uitgestorven. Behalve de bedrijven op het industrieterrein. Die draaien de hele nacht door.

Aan het einde van de dag komen er nog twee campers bij dus staan we uiteindelijk met 3 campers op de camperplaats.

Maandag 7 Februari 2022

Redelijk vroeg zijn we wakker. De machines achter ons hebben de hele nacht gedraaid. We douchen, ontbijten en zijn pleiten. Richting de kanpeerwinkel. Dit is een ritje van plusminus 20 minuten terug in de richting van Valencia.

We kopen wat toilet vloeistof en watertank reiniger en zetten vervolkens koers naar Kika Rural Park, een camping die er op het oog erg “rural” uit ziet. Het is ook deze keer een park met bungalows en plekken voor campers en caravans. Het ziet er erg leuk uit, erg stil vergeleken met de kust streek.

We blijven hier in ieder geval 2 nachten, er moet ook weer gewassen worden. Ook hier heb ik foto’s gemaakt en in een album gezet, hetgeen HIER te zien is.

Dinsdag 8 februari 2022

Het is koud geweest vannacht. Gelukkig hebben we een kachel aan boord. Voor we gisteren de camping op reden hebben we nog gezocht naar een winkel, supermarkt o.i.d. Kennelijk zijn die er minder aanwezig zodra je vanaf de oostkust naar het westen rijd, de binnenlanden in.

Helaas, geen winkels. Bij aankomst op de camping gevraagd of daar misschien een winkel is maar helaas, die hebben ze niet. En het restaurant is ook al dicht. Gelukkig zijn ze bereid om voor ons wat stokbroden te bakken die we ’s morgens kunnen afhalen.

Na het douchen van vanmorgen haal ik de stokbroden op. Gelukkig had de beheerder van de camping die ochtend een gaskachel in de doucheruimte gezet zodat het daar aangenaam warm was.

Het ziet er naar uit dat het vandaag lekker weer wordt. Het is erg rustig op de camping. Als ik ga vragen om munten voor de wasmachine krijg ik te horen dat die stuk is. Dat is een tegenvaller. Dus brengen we de ochtend dan maar door in het zonnetje.

De camping ligt tegen een helling aan, met daar onder een stuwmeer. Het gaat steil naar beneden, er is geen strand maar wel een steil pad. ’s Middags trekken we de stoute schoenen aan en lopen we het pad af naar beneden. Onderweg maak ik een paar mooie foto’s die ook wederom in een album staan die je HIER kunt bekijken. De tweede, derde en vierde foto moet je even inzoomen, daar zijn wat herten op te zien.

Woensdag 9 februari 2022

Wederom was de doucheruimte verwarmd vanmorgen wat toch lekker is. Wandaag rijden we verder naar een camperplaats in Teruel. Slechts 121 km van de camping maar wel 2 uur en 8 minuten onderweg. Snelwegen kennen ze niet in dit deel van Spanje.

We tanken LPG bij de Repsol naast de camperplaats, halen boodschappen bij de Alcampo naast dezelfde camperplaats en gaan verder relaxen die dag. Het is er erg rustig, er staan 5 campers waarvan der drie van een verhuurbedrijf zijn wat ook in de buurt zit.

In de loop van de middag gaat er 1 weg en gedurende de rest van de middag en avond loopt het aardig vol op de camperplaats. Het valt op dat er veel Engelse campers zijn. Overigens is er geen stroom op deze plek. Lastig maar niet ondoenbaar.

Na het eten kijken we wat TV en gaan naar bed. Vandaag geen foto’s gemaakt.

Donderdag 10 februari 2022

Vandaag rijden we wederom binnendoor naar de volgende camperplaats, in het dorpje Caspe, een rit van 172 km in 2 uur 37. Caspe is een treurig dorpje waar niets te beleven is. We lopen even het dorp in en komen al snel tot de ontdekking dat alles dicht is. Het is bijna deprimerend.

Dus lopen we maar terug naar de camperplaats die op de rand van het dorp ligt. Een nette camperplaats met alle voorzieningen die je nodig hebt, behalve electra. Er zijn zelfs gereedschappen die je als fietstoerist kunt gebruiken om je fiets te repareren mocht dat nodig zijn.

Verder dus niets te beleven dus blijven we verder maar lekker binnen. Ook vandaag geen foto’s gemaakt.

Vrijdag 11 februari 2022

We beseffen ons vanmorgen dat de tijd best snel gaat. Het is nog grofweg 1700 km naar huis, het plan is om ook nog even bij Henk en Ellie langs te gaan dus we moeten onze plannen even bij stellen. We besluiten om Andorra over te slaan en zetten direct koers richting Montambert met het idee om te stoppen als we het zat zijn.

Dit gebeurt dus ten noorden van Barcelona. We zoeken een camping, want er moet nog steeds gewassen worden en komen terecht in de plaats Vic. Net buiten de plaats is camping La Vall, een terrassen camping waar we in verband met de was voor twee nachten boeken.

Het ziet er allemaal leuk uit, we passen net op de plek met eigen water en afvoer. Er zijn wasmachines, een winkeltje en een Bar/Restaurant wat allemaal alleen maar open is in het weekend. Het is erg stil. Dat zal na vanavond wel veranderen.

Foto’s van deze camping staan ook in een album wat je HIER kunt bekijken. We zijn hier twee nachten gebleven.

Zondag 13 februari 2022

Al redelijk vroeg vertrekken we van deze leuke camping. We rijden het dorp door en stoppen bij een benzinepomp om diesel te tanken. We rijden de AP-7 op richting Gerona. Op een gegeven moment moeten we van de snelweg af en komen we bij een service area met een wasstraat. Aangezien de camper best vuil is besluiten we om hem direct maar te wassen. Vervolgens rijden we verder in de richting Gerona.

We rijden vervolgens via de AP-7 de Franse frens over richting Perpignan. Geen controles bij de grens, later lees ik dat ie zijn afgeschaft. We hebben gekozen voor een camperplaats / camping La Ferme in de plaats Saleiles.

Het is een kleine boerderij met 4 plaatsen met stroom. Geen sanitaire voorzieningen, alles heel simpel. We worden welkom geheten door de eigenaar die zelfs op zondag nog met een kruiwagen zand loopt te sjouwen.

Hij legt uit in zijn beste engels ( wat beter is als mijn beste frans ) wat de regels zijn. We hebben niet veel nodig, aangezien we maar 1 nacht blijven. Dus stroom is voldoende. Als je het foto album ziet wat je HIER kunt openen zie je dat het allemaal erg simpel en rommelig is maar wel super gemoedelijk.

Maandag 14 februari 2022

Vandaag willen we kilometers maken. Dat is gelukt. Iets meer als de bedoeling was. 305 kilometer. Eerst moeten we boodschappen doen want zo’n beetje alles is op. Daarna gaan we de tolweg op. Het is de bedoeling om in Avignon een camping op te zoeken en daar dan 2 nachten te verblijven.

Onderweg stoppen we nog even bij een service om te servicen, de toilet cassette moet nodig worden geleegd. Aangezien het bijna middag is besluiten we om ook wat te eten.

Rond half 3 in de middag komen we aan bij de camping. De receptie is dicht. Geen enkele verwijzing naar een bord o.i.d. wat je moet doen als je aankomt als ze dicht zijn. Ik zet hem even op de camping, (de camper) en loop even naar het toilet. Daar zakt de moed me in de schoenen. Als de rest van de camping net zo vervallen is als het toiletgebouw wil ik hier niet blijven.

Dus vertrekken we weer. Ik zoek een andere camping en rij weg van deze ouwe rommel. Aangekomen bij de tweede camping blijkt deze gesloten. Ik kijk even op de app en het klopt. Niet goed gekeken. OK, dan camping nummer drie, ook in Avignon. We rijden er heen en wat blijkt: ook gesloten. Dat stond echter niet in de app.

De laatste mogelijkheid is een camperplaats net buiten Avignon. Ik zet koers in die richting die  gedeeltelijk door het stadje loopt. Nou was het stadje vroeger misschien een liefelijke plek, bezongen in een liedje, nu is het een toeristische trekpleister.

Erg druk op de wegen en we sluiten aan in de rij. In de verte zie ik de reden van de rij. Heel veel politie en ambulances houden het verkeer op. Gelukkig weet ik no ergens links af te slaan, weg van de route naar de camperplaats.

Dat was dus Avignon. We rijden dus maar weer terug richting de tolweg en zodra er ruimte is zoeken we een andere plek. De eerste plek volgens de app is een serviceplek met overnachtingsmogelijkheid. De serviceplek is er, de overnachtingsmogelijkheid niet.

De tweede mogelijkheid 5 kilometer verderop. Dit blijkt een plein bij een politie bureau te zijn. Daar voel ik niet veel voor. Officieel mag je er staan maar als zo’n agent het in zijn bol krijgt als je net aan de borrel zit heb je een probleem. Dus naar nummer drie op de lijst.

Nummer drie is tegen een bergwand aan in een dorp. Lastig te komen, smalle en steile weggetjes maar het lukt. We komen aan op een zeer ongelijke plek waar 4 plekken zijn gesitueerd. Waarvan er twee bezet zijn door een flinke hoop zand en twee door andere campers. De rest van de ruimte is niet te gebruiken zonder dat je ’s nachts uit je bed valt of je moet met de veiligheidsriem van de auto om gaan slapen. Dus naar nummer vier.

Nummer vier is een plek voor 5 campers bij een wijn coöperatie, een kilometer of 8 verder. Er is een winkeltje waar je als gebruiker van de plek geacht wordt om in ieder geval even een bezoekje af te leggen. We komen er aan en de 5 gerealiseerde plekken zijn bezet. Zo te zien al een poosje. Maar in totaal stonden er naar schatting zo’n 20-25 campers. En nog plaats voor meer.

Op zich een leuke plek. Helaas hadden we geen tijd om de winkel te bezoeken.

Ook hier heb ik wat foto’s gemaakt die je HIER kunt zien.

Dinsdag 15 februari 2022

Vandaag rijden we verder naar het noorden. Het is de bedoeling dat we vrijdag middag aan zullen komen in montambert, bij Henk en Elly. Dat is nog wel een stukje dus maken we vandaag wat kilometers.

Na 181 kilometer komen we aan op de gemeente camping van Bourg-Argental. Zo op het eerste gezicht een camping met hoofdzakelijk huisjes met drie veldjes voor passanten.

Het is erg rustig op de camping. Er staat 1 camper dus op mijn vraag of er plek is kan de beheerder bevestigend antwoorden. Er is geen camper service plek aanwezig, er is wel een oud toiletgebouw waar ik de toilet cassette kan legen.

We rijden naar de plekjes en ik stop bij een zuiltje met 4 kranen om even water te tappen. Helaas, er is geen water. Dus even terug naar het oude gebouwtje waar wel een werkende kraan is.

We doen de watertank half vol. Het water ruikt erg naar chloor. We hebben niet veel nodig, alleen voor het toilet wan er is op de camping een sanitair gebouw.

We kijken even naar de plekken. Het zijn veldjes met een ingang met een gravel pad en dan vier gras plekken. Het heeft de laatste dagen erg geregend dus de grasplekken zijn erg nat, er zij zelfs stukjes kapot gereden.

We besluiten om de camper achteruit op de gravel te zetten en te laten staan, als er commentaar op komt horen we het wel. De beheerder loopt een paar keer langs maar geeft geen krimp.

Het sanitair gebouw lijkt nieuw. Er is in de winter periode maar 1 kant open. Alles is netjes, schoon en vooral lekker warm. Er wordt in ieder geval niet bezuinigd op de verwarming. De douches zijn ruim en heet.

Op woensdag lopen we even naar het dorp waar een winkel is voor levensmiddelen. Het is een niet al te lange wandeling en een lekkere wandeling is niet verkeerd. In de winkel komen we de beheerder van de camping tegen.

Verder blijven we binnen, er is niet zoveel te doen, we kijken een filmpje, het internet is niet zoveel in dit dorp.

Foto’s van de camping kun je HIER zien.

Donderdag 17 februari 2022

Voor we uit het dorp vertrekken rijden we nog even naar de winkel voor vers brood en wat andere zaken die we nog zijn vergeten gisteren. Daarna vervolgen we de route naar het noorden.

Het plaatsje blijkt groter te zijn dat we dachten. Buiten het plaatsje gaat de weg met grote slingers naar boven. Op een gegeven moment ligt er zelfs sneeuw in de velden waar we langs rijden. Op het hoogste punt waren we vandaag op 1185 meter.

Aan de andere kant van de heuvel rug gaat het op dezelfde manier naar beneden. We zien een bordje voor een service-plek op 2 km, wel handig want dat konden we op de camping niet doen.

We komen door St Etienne, best een grote stad met veel verkeer. Als we daar door heen zijn komen we op de A72, daar schiet het wat beter op. Dat is echter maar tijdelijk want na 13 km wordt dat een tolweg, we hebben besloten dat vandaag niet te doen.

Na een rustige mooie rit komen we dan aan in de plaats Chevagnes. Naast het gemeente huis en de gemeente zaal is een gratis camperplaats met 4 plekken en een sanizuil. Faciliteiten zijn gratis, maar de stroom slaat na een uurtje uit. Het is de bedoeling dat je dus alleen de huishoud accu’s oplaad.

We staan op een leuk plekje, het zonnetje schijnt, we houden het hier wel even uit.

Vrijdag 18 februari 2022

We vertrekken vanuit Chevagnes in de richting van Decize. Er is daar een Intermarche die ook LPG verkoopt. Onze gastank is leeg, dit weekend staan we bij Henk en Elly, twee zendamateurs die naar Frankrijk zijn geëmigreerd.

We rijden rustig aan in de richting van de LPG pomp. We hebben geen haast want vandaag hoeven we niet ver. In Decize aangekomen blijkt dat de pomp bij de intermache niet werkt.

In de app nagekeken waar de volgende is. Dat is nog een aardig stukje rijden . De plaats heet Nevers en ook daar is een Intermache met een LPG pomp. We komen daar tegen half een aan.

Na het tanken doen we gelijk de noodzakelijke boodschappen en daarna eten we een boterham. Om hond half twee rijden we verder naar Montambert. Het is niet ver, maar wel allemaal B-wegen dus komen we pas om 15:00 uur aan.

We worden welkom geheten en beginnen met koffie. Daarna sluiten we de camper aan en gaan we eten.

Zondag 20 februari 2022

Na twee gezellige dagen is het weer tijd om verder te rijden. We hebben het plan opgevat om nog een paar dagen in Luxemburg te blijven en dan door naar huis.

Maar de afstand naar de camping in Heiderscheid is iets te ver om dat in 1 dag te doen. Daarom rijden we naar een camperplaats aan een klein meertje in Gironcourt-sur-Vraine.Het is een nieuw aangelegde plek in 2021, waar alleen een compost toilet is.

We zijn de enige camperaars op de plek. Het weer wordt al slechter, we hebben de kachel aan en blijven lekker binnen. ’s Avonds wordt het er stik donker. Eer dat het tijd wordt om te gaan slapen is er een stevige storm aan de gang. Slapen wordt wat lastiger maar gelukkig vallen we wel in slaap.

Maandag 21 februari 2022

Om 6 uur ben ik wakker. De storm is wat gaan liggen. Ik kijk op de weer app en zie dat er weer een storm aan komt. We besluiten om vroeg te vertrekken en zo te profiteren van de luwte tussen de twee stormen.

Na eer uur rijden stop ik bij een service station en zetten we koffie. We hebben niet de kans gekregen om brood te kopen dus stillen we onze trek met wat beschuiten die we eerder deze week hebben gekocht voor het gehakt.

De reis gaat verder voorspoedig, de wind trekt wel wat aan maar er is goed te rijden. Rond 10 uur rijden we de grens over naar Luxenburg. De camperplaats waar we heen gaan is in Heiderscheid, ten noord westen van de stad Luxemburg.

We komen rond elf uur aan. Vullen de watertank en zoeken een plaatsje. We blijven hier 3 nachten voor we weer vertrekken richting huis. Het weer is slecht vandaag maar voor morgen en overmorgen zijn de vooruitzichten wat beter.

We lopen even naar het supermarktje bij de benzinepomp en halen wat brood en andere boodschappen. We halen maar voor 1 dag, de rest halen we morgen en overmorgen wel.

2 reacties op Februari 2022

  1. Boudewijn schreef:

    Haha het wilde westen inclusief een nor.
    Zal in de zomer wel extreem warm zijn daar!

  2. Henk Rientjes schreef:

    leuk verslag en ja het KAN warm zijn daar hebben we het volgende op gevonden een opblaas zwembadje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.