Januari 2019

De kogel is door de kerk. De knoop is doorgehakt. Na 14 jaar gaan wij onze oude vertrouwde Fiat Ducato camper inruilen voor een nieuwer model. Nee, geen Fiat. We willen gaan voor een buscamper. Een buscamper heeft een aantal voordelen ten opzichte van een normale camper. Zo zitten er geen wanden in die door vocht kunnen worden aangetast. Een buscamper is smaller. Valt minder op als je ergens wilt wild kamperen. (behalve natuurlijk als hij oranje is)

en hij IS Oranje !!

We willen in Juli van dit jaar dan eindelijk langere reizen maken waarbij het belangrijk is dat het vervoersmiddel wat we daar voor gaan gebruiken van wat recentere datum is en makkelijk om mee om te gaan. Deze bus heeft een ruim bed aan de achterkant van 180×200 centimeter. Belangrijk als je van plan bent om er wat langer in te verblijven. Er is natuurlijk ook een keuken aan boord en een toilet. Geen douche, na overwegingen over hoe vaak we de douche in de oude camper hebben gebruikt als douche hebben we besloten dat een douche niet van belang is in de camper. De bus is uitgevoerd met een automatische versnellingsbak, dit zal in ieder geval lekkerder rijden dan een hand geschakelde versnellingsbak.

Er moeten nog wel wat zaken worden geregeld voordat hij helemaal af is. Zo zit er geen tafel in, hij staat nog op grijs kenteken en is nog niet naar camper over gekeurd. Er zit een hondenkennel in, de vorige eigenaar had kennelijk twee honden, die moet er dus uit. Er moet een cruise control in. Ook willen we er een luifel en een zonnepaneel op, maar dat kan allemaal in de periode tot de zomer vakantie. Tijd genoeg.

9 Januari

Vandaag heb ik een afspraak in Almere bij John Gold, om een cruise control in te laten bouwen. De afspraak is vroeg in de ochtend, ik heb geen zin om vroeg uit bed te gaan dus besluit ik om de avond daar voor te gaan en in de buurt te overnachten. Er is een camperplaats bij afslag Nagele waar ik stroom kan krijgen en er faciliteiten zijn om te douchen. Niet geheel onbelangrijk.

Het is al donker als ik aankom, gelukkig heb ik vooraf gebeld. Er is verder niemand op de camperplaats dus ik heb het rijk alleen. Ga redelijk vroeg slapen want verder heb ik niks te doen, er ligt alleen een bed in en verder geen TV of zo.

Al vroeg ben ik wakker en ga op zoek naar het toilet en douche gebouw. Er is een keurige toilet ruimte met allemaal nieuwe apparatuur. Na het douchen en het versterken van de inwendige mens vertrek ik naar Almere wat toch nog een trip van dik een half uur is.

Ruim op tijd kom ik aan in Almere. Het is even zoeken want het bedrijf bevindt zich in een woonwijk aan de rand van Almere. Na een poosje wachten komen er een aantal mensen aan. 

 

De bus wordt binnen gezet en een van de mensen begint direct het dashboard uit elkaar te halen. De cruise control wordt gemonteerd en rond 11 uur vertrek ik met een cruise control gemonteerd terug naar huis. Onderweg natuurlijk gelijk uit geprobeerd, er gebeurde iets vreemds, als de automaat ging schakelen ging de cruise control gelijk uit. Dit is niet zoals het hoort dus weer terug naar Almere. Na een kwartiertje protsen kon ik weer op weg en was het probleem opgelost.

12 januari

Vandaag gaan we richting Dordrecht. We gaan bij jachthaven westergoot staan, we zijn van plan om de kennel er uit te slopen en vervolgens een tafel te bouwen. Het weer zit niet mee. het regent maar daar is helaas niets aan te doen.

Corrie komt me achterna met de luxe auto zodat we makkelijk naar een bouwmarkt kunnen als we iets moeten halen. We beginnen met het verwijderen van het houtwerk van de hondenkennel. De deuren zijn er reeds uit gehaald en gedoneerd aan Karina, een collega die wel eens wat pups heeft. Ze kan daar mooi een kennel in bouwen.

Het valt nog niet mee, al het houtwerk netjes weg halen, het houtwerk is er in gegaan op de wand terwijl de wand nog niet in de bus zat en dus van achteren vast geschroefd. Er blijft dus een rand zitten, die onderweg ook als plank kan worden gebruikt om dingen op te zetten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.