Mei

De Corona maatregelen worden versoepelt, we mogen weer op pad in Nederland mits we eigen sanitair hebben. We besluiten er een weekje tussenuit te gaan en nemen contact op met camping “De Broodkist” in Koudekerk, ze hebben plaatsen met eigen sanitair. Ik boek voor 3 nachten vanaf 17 mei.

Ik zoek nog verder en kom terecht bij camping “Het Groene Hart” in De Hoef, een plaats dicht bij Mijdrecht in de provincie Utrecht. Ook bij hen kun je privé sanitair bespreken wat gedeeld wordt met andere gasten, maar dan in blokken. Zo hebben we dus geboekt tot 24 mei en hebben elke dag privé sanitair van 11:00 t/m 15:00 uur.

Vooraf gaand aan de camping in zeeland mail ik nog even met de jachthaven in Dordrecht. Ook zij mogen weer open dus besluiten we nog om 2 nachtjes in Dordrecht te gaan staan. We hebben de fietsen mee dus gaan we lekker op pad, Het weer is goed en we maken een leuke trip rond het Wantij.

Verder nog wat boodschappen gehaald en lekker genoten van het mooie weer en het na lange tijd weer genieten van het gebruik van onze camper, al is het zonder douche.

Op zondag ochtend zetten we koers naar de besproken camping “De Broodkist” in Koudekerke. We doen het rustig aan, we kunnen pas vanaf 14:00 uur terecht op de camping.

Bij aankomst worden we begroet door de beheerster, die ons onze eigen plek met sanitair wijst. We hebben plek nummer 5, een mooie plek met eigen sanitair wat ons doet denken aan het sanitair op een veerboot naar Engeland. Klein maar fijn en niet te vergeten, schoon. En alleen door ons te gebruiken. Het is overigens de enige keer dat ik haar zie, ik zou ook niet meer weten hoe ze er uit ziet.

We blijven hier 3 nachten en brengen de dag door met fietsen, lezen, TV kijken en luieren. De afstand naar het strand is rond 2 kilometer en vandaar kun je lekker door de duinen fietsen richting Zoutelande.

Video van camping de Broodkist.

Komt nog:

Video 1 van het strand van Zoutelande
Video 2 van het strand van Zoutelande

Op woensdag ochtend is het inpakken geblazen, we vertrekken vandaag naar de provincie Utrecht, toch nog een rit van plusminus 2 uur. We vertrekken rond kwart over 10 en zetten koers naar Wilnis, waar ik even een bezoek wil brengen aan de woning van mijn vorige werkgever om even wat instellingen op een telefoon en ipad te controleren.

Daar vandaan is het zo’n 15 minuten rijden naar de camping waar we even na 2 uur aankomen. De camping ligt aan een kleine rivier genaamd de Amstel waar veel pleziervaart is. De weg naar de camping is gesloten voor voertuigen breder dan 2.30m dus dat gaat precies werken.

De camping is van vele gemakken voorzien. Er zijn hooiberg hutten te huur en luxe appartementen evenals een groeps- accommodatie. En natuurlijk zo’n 30 plekken voor tent, caravan, vouwwagen en campers. Het kampeerveld is omzoomd door een sloot waar vooral ’s nachts heel veel kikkers actief zijn. op de velden naast het kampeerveld zijn veel dieren in alle soorten en maten, hoofdzakelijk schapen.

We worden vriendelijk ontvangen door het echtpaar en kunnen zelf kijken waar we willen staan. We besluiten niet te ver van het sanitair gebouw te gaan staan waar het aan ons toegewezen privé sanitair zich bevindt. Tussen 11:00 en 15:00 hebben we de beschikking over 1 douche cabine en 1 toilet.

Het weer is prachtig, we maken veel gebruik van de fietsen. Op donderdag fietsten we langs de Amstel

Amstelhoek

Amstelhoek

naar Amstelhoek en staken de Amstel over. We fietste verder langs het water waarna we aankwamen in vrouwenakker waarna we weer koers zetten richting De Hoef en de camping.

Vrijdag en Zaterdag waait het behoorlijk. Ik besluit op vrijdag ook om de luifel op de camper in te draaien. We brengen de dagen door met lezen en TV kijken, a.s. Zondag ochtend is het weer tijd voor de rit naar huis.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.