Meivakantie

22 April 2016

bernehoeveDeze vakantie splitsen we op in 2 delen. Het eerste deel zullen we doorbrengen op camping “de Bernehoeve” een camping die zeer dicht bij de Efteling ligt.

Zo kunnen we optimaal gebruik maken van ons abonnement.

We blijven hier tot en met vrijdag en rijden zaterdag verder. Alleen jammer dat het weer niet mee werkt.

Zaterdag: regen
Zondag: regen
Maandag: regen
Dinsdag: regen
Woensdag: regen
Donderdag: regen

Dus besluiten we op Vrijdag maar om weg te gaan

29 April 2016

Na een bedroevende natte week besluiten we op vrijdag weg te gaan van de camping. In eerste instantie zouden de kleinkinderen met onze dochter naar de camping komen maar dat leek gezien het weer niet zo’n goed idee. We besluiten maar om naar het piraten land te gaan in Gorinchem waar ze de hele dag kunnen spelen in een overdekte speeltuin.

Nadat we de natte spullen zo droog en goed mogelijk hebben opgeborgen besluit ik de camper een meter op te schuiven om te voorkomen dat we door de modderboel naar binnen moeten. Echter, de accu geeft niet thuis. Gelukkig woont Adri in de buurt die komt ons ’s morgens om 8 uur even uit de brand helpen.

Met behulp van Adri loopt de camper weer snel en kunnen we onderweg naar het piratenland.Piratenland Gorinchem

Rond half elf komen we aan en onze dochter met de kids is rond die tijd ook al van de partij. Vooraf zijn we nog even wezen tanken en de accu gedaagd zich voorbeeldig.

De hele dag kunnen de kinderen spelen dat het een lust is en dat doen ze dan ook. In de voormiddag voorzien we iedereen van een portie patat en een snack. Ze hebben haast geen tijd om de boel op te eten.

Om 4 uur vertrekken we weer, onze dochter met de kids naar huis en wij gaan nog even staan bij het fort van Vuren waar we een kleine maaltijd nuttigen. Daarna rijden we naar onze vrienden in Gorinchem waar we een avondje gezellig verblijven en de nacht door brengen om de volgende ochtend verder te rijden.

De accu gedraagt zich voorbeeldig !!

30 April 2016

Een beetje uitgeslapen  hebben we wel deze zaterdag. Om 9 uur worden we wakker. Lekker gedoucht beginnen we aan het ontbijt en kijken we welke kant we zullen op gaan. Gezien de weersverwachting lijkt het beter als we naar het zuiden gaan.

Zonder vast doel rijden we naar Limburg. Halverwege stoppen we om te zien wat het beste is. Ik heb niet veel zin in veel rijden dus kijken we naar een camping in Kelpen Oler.

We komen uit op camping Geelenhof. Een 4-sterren camping op de weg naar Grathem. Alles heel luxe, afgebakende plekjes, eigen wateraansluiting en zelfs een televisie aansluiting. De camping is zeer luxe, voelt zelfs een beetje decadent aan. Er zijn ook vaste plaatsen en groeps- accommodatie is ook aanwezig.   Het meest decadente vindt ik wel de vloerverwarming in de douches.

We blijven hier twee nachten en van de TV aansluiting maken we ook gebruik al is de kwaliteit van het signaal niet over om naar huis te schrijven.

Op zondag avond bekijken we de weersverwachting van de komende week en zien dat het weer behoorlijk opknapt in de week die nog komen moet. We besluiten terug te gaan richting het Noorden om op Woensdag de taxi bus vast op te halen zodat we vanaf woensdag avond nog van een lekkere periode met mooi weer kunnen genieten.

2 mei 2016

We rijden in de richting van Wassenaar waar we een plek hebben gevonden bij Camping Maaldrift. Deze camping ligt op een kleine 2 kilometer vanaf het smalspoor museum waar een oud collega een van de vrijwilligers is. Ik bel hem op en we spreken af voor dinsdag 3 mei. Het museum is dan gesloten en hij heeft dan voldoende tijd om ons rond te leiden.

We krijgen een leuk plekje niet zover van het toilet gebouw af waar we lekker rustig staan. Het weer werkt mee, we kunnen lekker buiten zitten.

De volgende dag nemen we de fiets en fietsen naar het smal spoor museum waar we rond 10:00 uur aan komen. Iets later komt mijn oud collega die ik al een poosje niet gezien heb.

We gaan het hele complex af en bezoeken het binnen museum, de werkplaatsen, de opslag en het station. Dit museum is de moeite waard om eens te bezoeken tijdens de openingstijden.

? ?

? 2016-05-03 10.44.04

4 mei 2016

Vanmorgen vertrekken we richting Rhoon om alvast de taxi bus op te halen. We hebben eerst gebeld met ons ouwe stekkie in Kaatsheuvel. Het ziet er naar uit dat het mooi weer wordt de rest van de week en we hebben besloten om terug te gaan naar Camping Bernehoeve waar we vanwege de drukte terecht komen op het overloop veld waar we in eerste instantie alleen komen te staan.

We nemen het er van en gaan diverse keren naar de Efteling en genieten deze dagen van het mooie weer en de bezoeken naar de Efteling.

8 mei 2016

Vanwege de moederdag hebben we afgesproken dat we op zondag bij elkaar komen op de Veerplaat in Zwijndrecht waar we heerlijk met de camper kunnen staan en de kleinkinderen kunnen genieten van het mooie weer en het spetter badje.

Aan het einde van de dag vertrekken we weer gebruind naar huis.

2016-05-08 11.30.33

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.