Onze tweede camper

onze tweede camper
Het is zover, eindelijk kunnen we onze felbegeerde camper ophalen. Half vijf hebben we afgesproken met Joop, de huidige eigenaar, in Berlicum, waar de camper is gestald bij vrienden van Joop. Het plan is om eerst naar het postkantoor in Rosmalen te gaan om de camper op mij naam te zetten, daarna terug naar Berlicum om nog enige zaken door te nemen.

’s Morgens om 10 uur gaat de telefoon. Joop. “Kunnen we er vijf uur van maken ? Ik zit zo ver weg met mijn werk” Joop is timmerman. “NEE” denk ik, “ik heb hem liever nu” …. “Natuurlijk” zeg ik, “geen probleem, waar spreken we af dan?”

We spreken af bij de afslag Rosmalen op de A2, om vijf uur. “Ik weet niet precies of je daar kunt parkeren, ik probeer er om 5 uur uiterlijk te zijn” zegt Joop.

Ik probeer mij dag te vullen met allerlei meer of minder belangrijke dingen. Surfen op het internet, bellen met Halfords om een nieuwe radio te laten in bouwen in onze nieuwe VW Golf. ’s Morgens gebeld, gevraagd om een afspraak deze dag, wat niet kon. Even later na overleg nog eens gebeld om een afspraak te maken op 7 September. “Kan het nu?” zegt de stem aan de andere kant van de telefoon. Ik perplex. “Ja natuurlijk” zeg ik, en leg de telefoon neer. Eet even snel een boterham en ben om 2 uur bij Halfords.

Radio ingebouwd, wat nieuwe fietsen omver gereden bij Halfords, en hup, onderweg naar de bank om een stapel geld te halen zo groot als ik van mijn leven niet heb gezien. Werkt goed trouwens, die radio.

Om half vier vertrokken naar Rosmalen. Veel te vroeg natuurlijk maar ik voel me net een kleine jongen de ochtend van Sinterklaas. Om 20 voor vijf aanwezig in Rosmalen en een car pool parkeer plaats gezocht. Joop bellen, want die weet niet waar ik ben. Voicemail. even wachten (wel 1 minuut) en nog eens proberen.

Na 5 keer proberen nog steeds voice mail, verdorie!! Eens even kijken of ik wel het goede nummer heb. Niet dus. 0615 is niet hetzelfde als 0651 !! Weer bellen, en ja hoor, daar is Joop, blij dat ik bel want hij rijd als sinds half 5 rondjes om mij te vinden. Het blijkt dat er 2 afslagen richting Rosmalen zijn op de A2 … Grrrrr

Naar Rosmalen, kenteken over geschreven, naar de camper en de laatste dingen door genomen. Afstand gedaan van de centen (snik snik) en op pad richting dochter, om de camper te showen. Ze belooft om chinees voor ons te halen, het is ondertussen over 7 uur ’s avonds.

Om kwart voor acht zijn we er dan, en onze dochter zit bij de afhaal-chinees alwaar we haar op pikken, bestek halen en vervolgens naar de Veerplaat in Zwijndrecht rijden en ons maal daar verorberen met uitzicht over de rivier. Om half 10 nog even mee terug om koffie en dan de camper showen bij de rest van de familie, die deze avond allemaal groen van jalouzie naar bed gaan.

Wij zijn uitgeput, en parkeren de camper op het kerkplein in ons dorp en wandelen de 50 meter naar ons huis. Helaas kan ie niet voor de deur dus om half 1 sta ik weer op het kerkplein om de boel te controleren. Alles is orde (natuurlijk) en ik ga weer terug naar bed om te slapen (nou ja, slapen ….)


de eerste dag
Ik wordt wakker in een ander bed dan mijn eigen bed. Ik zal wel weer gesnurkt hebben, dan wordt ik meestal verbannen naar de voorkamer, het is 7 uur in de morgen.

Ik kijk even naar het plafont en besluit uit bed te gaan. Ik heb een carkit liggen voor de camper, die moet worden ingebouwd, dus waarom niet meteen ? Bovendien heeft Joop op de armsteunen een soort tafeltjes gemaakt, die danig in de weg zitten bij de deur-en-raam open oefening, dus snel er uit met die dingen. Er zitten nu wel kleine gaatjes in de armsteunen maar die zijn snel dicht gemaakt met wat kit en met een zwarte viltstift weer zwart gemaakt.

Om 10 uur is het karwei geklaard. Ondertussen is er plaats voor het huis vrij gekomen en snel plaatsen we de camper voor ons huis. Mijn vrouw heeft ondertussen alle huishoudelijke karweitjes af gerond en we gaan onderweg naar “de Klok” in Rotterdam, een kampeer-artikelen zaak, om een aantal zaken aan te schaffen.

Eenmaal aangekomen bij “de Klok” valt het assortiment een beetje tegen. We kopen een aantal kleine dingen (emmertje, batterijen) en besluiten naar Campo te gaan in Rotterdam. We willen een kleine magnetron maar helaas kunnen ze ons niet helpen aan hetgeen we willen. Dan maar even naar Heinenoord, waar ook een Campo vestiging zit. Daar voor even naar Karwei voor een slang haspel om in ieder geval de water tank thuis te kunnen vullen.

Bij Campo aangekomen blijkt het al 1 uur te zijn. Ik moet tussen 2 en 3 uur pillen halen bij de dokter dus we haasten ons een beetje en kopen voor ruim € 225,00 aan spullen. Inclusief het lieve kleine magnetronnetje.

Thuis aangekomen race ik naar de dokter voor die pillen en terug gekomen begin ik aan het vullen des watertanks. Duurt best even met zo’n tuinslangetje.

Eer dat alles is ingericht en opgeborgen is het 5 uur in de middag. We nemen even een douche-je en besluiten toch nog te vertrekken. Even oppas regelen voor de katten, de boel starten en weg zijn we richting Noord-Braband. We hebben een afspraak in Limburg bij “campers de Heus” om een bearlock te laten monteren op donderdag. Vriendelijke mensen en zeer billijk geprijst.

We vinden een mini-camping in Asten bij Eindhoven bij een boer die 5 camper plaatsen heeft, waarvan er …….. 5 vrij zijn. De boel geparkeerd, 6 euro betaald inclusief stroom en de boel klaar gemaakt voor de nacht.

Waarschijnlijk weer gesnurkt want ik wordt weer wakker in een ander bed dan waar ik in ben gaan slapen. De volgende ochtend naar het douchegebouw, en samen lekker onder de douche. Er is verder toch niemand op de camping dus hebben we het rijk alleen, denken we …. We stappen samen uit de douche, om af te drogen, want het is toch wel krap. Eenmaal aangekleed stappen we uit het douche gebouw en komen plotseling iemand tegen die onderweg is naar het douche gebouw…. Stiekem toch niet alleen …


de tweede dag
Wat een nacht ! Vreemd bed, snurken – dus weer het bed uit, op het andere bed. Alleen zijn we extra beddengoed vergeten dus ik in al mijn kleren naar het andere bed, met mijn hoofd zover mogelijk weg van de alkoof.

Mijn snurken is verschrikkelijk!!

Om een uur of acht dus het bed uit, douchen (zie vorige dag voor details) en bellen met de Heus, om een afspraak te maken voor het bearlock. Het blijkt dat we niet al te ver van hen af zitten dus ik maak een afspraak voor half elf, wat hen goed uitkomt.

Om elf uur eindelijk gevonden, het blijkt dat er twee industrie terreinen in het plaatsje zitten. De Heus zegt anderhalf tot twee uur nodig te hebben voor het inbouwen. Wij dus lopen naar het dorp, zo’n twee kilometer, waar we een supermarkt hebben gezien tijdens onze zoektocht naar de Camperzaak. Op het zelfde pleintje vinden we een huishoudelijke artikelen winkel waar we nog een en ander inslaan voor de camper, zoals een veger en blik, opschep lepels, kurketrekker, gas aansteker enzovoorts. Ook wat mondvoorraad aangeschaft in de supermarkt en weer terug gewandeld naar de Heus.

Terug gekomen bleek de monteur net de laatste handelingen te doen aan het inbouwen van de bearlock. Het “bakkie” zit in de weg zodat de pin er niet makkelijk in en uit gaat. Ik, besluit het ding los te maken en later op een andere plaats vast te zetten.

We worden nogmaals op het hart gedrukt goed op de sleutels te letten want als de bearlock op slot staat en er zijn geen sleutels, kun je het vergeten!

De Heus faxt zelf het certificaat naar Aveco, scheelt mij weer een postzegel en hup, we zijn volledig verzekerd. We rijden weg richting Reuver en vinden een plaatsje langs de rivier bij een veerpont. Ik hang het “bakkie” terug, we eten een broodje en gaan verder richting Duitsland.

Na een aantal uur richting Duren te hebben gereden komen we bij een camperplaats terecht in het plaatsje Jlich, niet de fraaiste maar het moet maar, ik ben het rijden zat. We installeren ons en aan het eind van de avond blijkt de leef accu zo ver leeg te zijn dat zelfs de water pomp niet meer werkt. We hebben nog een dun lichtje dus besluiten dan maar te gaan slapen en de volgende ochtend eerst weer op weg te gaan voor we douchen en eten. Op een wat verlaten parkeerplaats kunnen we dan de motor starten om te douchen.


de derde dag
Om 6 uur wordt ik wakker, effe naar de WC. Kan de slaap niet meer vatten en ik stel voor aan mijn vrouw, die ook wakker is geworden on maar te vertrekken zodat de accu weer wat wordt op geladen en vervolgens op een afgelegen plek even kunnen stoppen met de motor aan zodat we kunnen douchen.

Zo gezegd, zo gedaan. Na een half uurtje eerst gestopt om te tanken. Gelijk koffie gezet en daarna weer verder, richting Düren. Vlak voor Düren ergens gestopt om te douchen en te eten. Voor het eerst gedouched in de camper, valt niet eens tegen. Geen luxe douche natuurlijk zoals thuis maar toch goed te doen.

We besluiten bij Düren de A4 en de A61 richting Koblenz op te gaan. Afslag 30, Bad Neuenahr genomen omdat we ons WiFi abonnement van Planet wilde proberen, en voor Corrie’s werk ook het internet nodig hadden.

Planet WiFi niet aan de gang gekregen. Wel pikte ik op een parkeerplaats het signaal van een Linksys op en ja hoor, met de WiFi kaart van de PC hop, zo het internet op. Heelaas was het signaal niet sterk genoek en het stond toch wel raar, met je laptop langs de kant van de straat gaan zitten.

We wilden binnendoor vanuit Bad Neuenahr richting Cochem gaan, wat i.v.m de hoogte van de camper (3.25m) niet lukte. Toen maar binnendoor richting Koblenz, en daar aangekomen aan de oostkant van de Moezel richting Cochem aan gehouden.

Na een schitterende tocht kwamen we rond 16:30 in Cochem aan. In het centrum een Edeka gevonden (kleintje) en wat boodschappen gedaan. Vervolgens de moezel over gestoken richting camping en wat vonden we daar? Een einkafs zentrum met een Aldi en nog een grote winkel, vlak naast de Camping.

Een mooi plekje gevonden tegenover de kroeg, stroom aan gesloten. Dure camping, € 19,80 per nacht voor met z’n tweetjes met stroom en douche munt.

We liepen nog even naar het einkaufszentrum en in de andere winkel (niet de Aldi) vonden we zowaar een deken, onderlaken en een dekbed hoes, voor als ik snurk….

We kwamen terug bij de camper en besloten bij de overburen (de kroeg) wat te eten. Biefstuk met fritten voor € 3,50. Wat te drinken er bij en hoppa, avondeten zonder afwas.

Na nog wat te klooien om de TV aan de gang te krijgen, wat overigens niet lukte, heb ik de laptop op tafel gezet om de eerste twee pagina’s verslag in de tikken. Daarna lekker geslapen, en de deken niet nodig gehad….


de vierde dag
Na rustigaan te zijn opgestaan en gedouched besloten we de watertank wat bij te vullen. Het bleek dat ik geen slang in de camper had. Gelukkig was er een slang op de camping dus konden we de tank vullen. We vertrokken rond 10 uur, naar de volgende stop plaats.

Op het internet (http://www.campercontact.nl) heb ik verschillende bestanden gedownload waar onder een lijst met camperplaatsen in Rheinland Pfalz. We vonden een plaats die ons wel wat leek dus hop, op het gemak naar Minheim.

Wat was het weer heet die dag! Na diverse stops op verschillende mooie plekjes kwamen we bij de camperplaats aan. Die viel behoorlijk tegen, geen beschutting, allemaal vakjes, net een camping. Toen we ietwat teleurgesteld terug wandelde naar de camping sprak een man ons aan, met een glazen oog. Kennelijk was hij verbonden met de camperplaats want hij stond het glas te sorteren.

Hij sprak ons aan en vroeg ons waarom we niet bleven. Ik legde hem uit dat ik graag wat beschutting wilde. Hij wees on op een andere camperplaats, iets verder terug richting Bernkastel-Kues. De naam van het plaatsje is me ontschoten, iets met een K.

Daar aangekomen waren er nog diverse plekjes direkt aan de Moezel met beschutting beschikbaar, met stroom. Aangezien dit nieuw was voor ons, vroegen we een collega-camperaar hoe of wat. “oh,” sprak de man. “Zet maar gewoon neer en pak maar stroom. Om een uur of 8 komt het mannetje afrekenen”

Inderdaad, iets eerder dan 8 uur kwam iemand € 6,00 incl. stroom van ons incasseren en vertelde ons ook dat de bakker de volgende ochtend om kwart voor negen zou langskomen. Wat een service!

We hadden daar een prima plek, en was het niet vanwege ons gebrek aan water, waren we misschien wel 2 nachten gebleven. Prima camper plaats, en beslist niet duur!

Hier vandaan vertrekken we weer terug naar huis, het introcuctie weekend zit er op !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.