Rondje nederland en omstreken

Vrijdag 3 juli 2020

We vertrekken vandaag voor een rondje Nederland en omstreken. We vertrekken rond een uur of half 10 van huis. Eerst nog even een doktersbezoek, waarna we alle zaken nog inpakken die we nog moeten mee nemen, zoals de kat, de fietsen en de levensmiddelen uit de koelkast.

Ik heb gisteren de camper voor de deur neer kunnen zetten, dus de stroom staat aan en de koelkast is al koel. Zo de spullen kunnen er zo in.

(c) Campercontact

Voor de eerste nacht kiezen we voor een camperplaats in Den Oever. Hier zijn we jaren geleden al eens geweest, hij ligt aan het begin van de afsluitdijk gezien vanaf de Noord Hollandse kant.

De camperplaats wordt op dit moment opgeknapt. Er staat een viskar waar je tussen 11:00 en 18:00 diverse vis menu’s  kunt bestellen. Er zijn zelfs op dit vroege uur nog maar 3 van de 10 plekken vrij. We zetten de camper op een vrije plek en sluiten de camper op de stroom aan, die gratis is, net zoals de camper plek.

Het weer is niet om over naar huis te schrijven. Het waait behoorlijk en het ziet er naar uit dat we ook regen krijgen. We hebben trek in een visje en besluiten om tussen de middag een menu kibbeling met frites en huzarensalade te nemen. Dat scheelt een keer koken en we hebben er ook geen afwas van.

Na het eten blijven we een poosje binnen zitten. Ik probeer digitenne uit maar helaas is er geen beeld op de plek waar we staan. Dan maar geen TV kijken. We hebben nog wel wat DVD’s bij ons waar we naar kunnen kijken.

Gedurende het begin van de middag waren de twee overgebleven camper plaatsen snel vol. Ik was blij dat we vroeg vertrokken waren vandaag.

Toen we naar de camper plaats toe reden zagen we aan de rechterkant ook nog een grote supermarkt. Aangezien we het brood vergeten zijn besluiten we om daar heen te lopen. Het is een kleine kilometer en het is nog droog. We hebben wel tegenwind, maar het voordeel daar van is dat we op de terugweg de wind mee hebben.

We kopen in de supermarkt behalve brood ook nog een flacon mayonaise en een kaartje voor Wim Tor, die vanaf vandaag met pensioen is. Natuurlijk hebben we geen postzegels en een pen bij ons, maar gelukkig verkopen ze die daar ook. En een pen lenen we van een winkel medewerker.

Daarna de terugweg naar de camper met de wind in de rug. We maken een kleine D-toer langs de haven kade die ook uit komt op het parkeer terrein. Gedurende de wandeling komen ons veel campers voorbij. Twee keer, eerst op de heenweg en vervolgens op de terugweg. Want alle camper plaatsen zijn immers bezet.

Het blijft gelukkig vrij droog gedurende de wandeling. Tegen de tijd dat we aan komen bij de camper is het alweer tijd voor de avond maaltijd die deze keer uit brood bestaat. Daarna doen we even onze ogen dicht voor een kort dutje. We zetten koffie en kijken naar een van de DVD’s die we bij ons hebben.

Voor we naar bed gaan maak ik nog wat foto’s van buiten, met al de lichtjes in de haven.

 

 

 

 

 

Zaterdag 4 Juli 2020

Om kwart voor 9 worden we wakker. Geen sanitaire voorzieningen hier dus voor we aan het ontbijt gaan doen we even een kattenwasje bij het aanrecht. Koud dat water ! Maar het frist even lekker op.

Ik zoek een plekje voor de volgende stop. Eerst de Afsluitdijk over en dan naar het oosten. Ik vindt een zo te zien leuke plek bij de Lauwerszee. Maar eerst ontbijten met een lekker eitje.

Om kwart voor elf zijn we klaar voor vertrek. Het is verschrikkelijk slecht weer met hoosbuien en rukwinden. En ik moet de Afsluitdijk over! Er zijn wegwerkzaamheden op de dijk dus we moeten het rustig aan doen.

We komen aan in het gebied aan de oostkant van de Lauwerszee. De camperplaats die ik uitgezocht heb valt af. Ongezellig en in een hoekje gedrukt. Aan de overkant van de weg is er nog een, aan de Lauwerszee en daar betaal je voor! Ik vindt het het uitzicht niet waard dus zoeken we een andere plak op.

Ik zie een camping zo’n 12 km verderop, die lijkt me wel wat. Dus vertrekken we in oostelijke richting. Na zo’n 5 km zie ik plotseling een bord aan de kant van de weg wijzend naar een camperplaats.

We rijden over een smal weggetje en na 5 km komen we aan op een kleine gezellige jachthaven met camper plaatsen. Het is Jachthaven zoutkamp waar ook een aantal camper plaatsen zijn.

Het ziet er ondanks het slechte weer gezellig uit met al de bootjes en de Lauwerszee op de achtergrond. Gelukkig is er nog een plekje beschikbaar, als is het het laatste plekje, en beschikbaar voor 1 dag.

Wij willen toch de volgende dag verder dus hebben daar geen probleem mee. We zetten de camper op de dacht ik aangewezen plek. Sluiten de stroom aan, wat ik maar net haal met 1 kabel. Ik loop een beetje rond om naar het sanitair te kijken toen ik aangesproken werd in het Duits. Het bleek de beheerder van de jachthaven te zijn die dacht dat ik een Duitser was.

Het blijkt dat we de verkeerde afslag genomen hebben. De camper plaatsen zijn aan de andere kant van de receptie, we staan op de overloop camper plaatsen. Niet getreurd, wij staan prima en de man vindt het ook geen probleem als we blijven staan. Dat doen we dan maar.

Ik wil ook broodjes bestellen bij de broodjesservice maar die blijkt door de corona maatregelen niet meer actief te zijn. Gelukkig is de Spar niet ver dus daar maar even heen dan.de camperplaatsen op de jachthaven

Ik stap op de fiets. Het weer is wat dreigend maar droog. Echter voor ik op het dorp de Spar heb gevonden is het weer nogal omgeslagen. Tegen de tijd dat ik terug ben is er aardig wat regen gevallen.

Ik takel de fiets weer op de fietsen drager en ga lekker in de bus zitten. Struin wat op het internet en voor ik het weet is het tijd voor de warme maaltijd. Neut zit er ook al in.

Na de maaltijd en de afwas doen we weer een korte tuk, zetten koffie en kijken vervolgens weer naar een DVD. En slapen we weer lekker in ons bed.

Zondag 5 juli 2020

Rond een uur of 8 worden we wakker. Het was vannacht verschrikkelijk slecht weer. De wind beukte op de camper. Het is nog steeds niet lekker en het regent ook nog behoorlijk. We pakken onze spullen bij elkaar om te gaan douchen. We lopen naar het sanitair wat een klein stukje lopen is. Per afdeling 3 douches, waarvan er in verband met de corona regelen 1 gesloten is. Bij de heren is er ook 1 kapot dus blijft er maar 1 over. Gelukkig is hij vrij maar voor ik goed en wel onder de douche staat komen er al twee mensen binnen die beiden onder de douche willen. Als ik klaar ben zijn ze in een gezellig gesprek verwikkeld over bootjes, vakantie en varen. Op nog geen 30 centimeter afstand van elkaar. Lang leve de corona regelgeving !

We vertrekken van de jachthaven bij Zoutkamp. Ik heb een locatie in Duitsland op het oo die niet al te ver is en op de foto’s van de plek op campercontact ziet het er leuk uit. Het eerste stuk is al maar binnen door. Vlak na het vertrek hoor ik een waarschuwings- signaal. ta-du-ta-du-ta. Heel zachtjes. Met ongeveer 10 seconden interval.

Alles na gekeken. Telefoons, Radio, Volgsysteem, niks te vinden. En iedere keer weer het signaal. Om gek van te worden. Omdat we binnendoor rijden is er geen plek om te stoppen. Ook het weer is niet van dien aard om buitenom de camper heen en weer te gaan springen om te kijken waar dat geluid nou precies vandaan komt. Het wachten is dus op een snelweg met parkeerplaats.

Tegen de tijd dat we de snelweg bereiken is het geluid gestopt. En niet meer terug gekomen. Wat dat nou geweest is zullen we wel niet meer achter komen. Tenzij het nog eens terug komt, maar tot op de dag van vandaag is het geluid nog niet terug gekomen.

We hebben koers gezet naar het plaatsje Weener, waar twee camper plaatsen zijn. Beide aan de rivier de Eems. Beide worden beheerd door dezelfde organisatie. De eerste camper plek die we aandoen zoet er wel aardig uit. Veel campers maar nog genoeg plaats. Plekken met stroom beschikbaar.

We zetten de camper op een plekje neer en ik ga op pad. Er zou ook sanitair zijn wat wel prettig is, alleen kan ik dat niet zo snel vinden. Het aantal plaatsen op de camper plek bestrijkt zo’n 500 meter. Ik loop helemaal naar het begin, kom halverwege wel de service plaats tegen maar geen sanitair gebouw. Helemaal voorbij het begin kom ik dan een deur tegen met een bord mer sanitair plaatjes.  Ik ga naar binnen en vindt 1x een douche en 2x een toilet. Voor 500 meter camper plek. Dat gaat hem niet worden. Ziet er ook niet erg fris uit.

Ik loop terug en besluit om dan de andere plek te gaan bekijken.We halen de stroomkabel weer weg en rijden een halve kilometer naar de andere camper plek. Dat ziet er een stuk rustiger uit. Aan de jachthaven met een soort van huisje/boot dorp waar je kennelijk een vakantiewoning kunt kopen/huren met een eigen ligplaats. Ziet er leuk uit.

We besluiten hier te blijven. Het weer knapt ook op, zo ver dat we besluiten een stukje door het dorp te gaan fietsen. Niet dat er veel te beleven is want het is zondag en dan is alles in Duitsland dicht.

We komen terug bij de camper en zetten de fietsen terug op de fietsen drager. Met onze nieuwe drager is dat een fluitje van een cent. We lezen nog wat, na het eten doen we een tukkie. We zetten koffie en kijken naar een DVD. Daarna is het tijd om naar bed te gaan.

Maandag 6 juli 2020

Als we wakker worden is het nog vroeg. We hebben geen haast, de volgende camperplaats hebben we geboekt omdat de beheerder dat prettig vindt. Het is een camperplaats waar we in 2016 ook al eens waren. Dat beviel toen goed dus besluiten we om daar heen te gaan. Het is in Emlichheim waar we op dinsdag een afspraak hebben met oude kennisen die we al heel lang niet hebben gezien.

We vertrekken om 11:00 uur uit Weener, we kunnen pas om 12:00 uur terecht in Emlichheim. Het grootste deel van de rit is op weg nummer 31 welke langs de Nederlandse grens naar beneden loop dwars door Duitsland.

Om 11:30 komen we langs een een dorpje met een Aldi waar we wat boodschappen gaan doen. We zijn dan natuurlijk al de snelweg af. Het is in Duitsland nog even iets anders met de corona maatregelen. Hier moet je een mondkapje op als je de winkel binnen gaat. Die hebben we gelukkig nog.

We rijden verder naar de camperplaats waar we al verwacht worden door de nieuwe eigenaar. Een heel vriendelijke man vol interesse voor onze camper want ze willen later op termijn zelf een gaan bouwen. Ik stuur hem de link met foto’s van onze camper toen deze geadverteerd was in het najaar van 2018.

We hebben een gezellig praatje over de camper, nadat hij hoorde dat we hier al eerder waren. Hij nam rustig de tijd om alles uit te leggen. We kregen ook nog verse eitjes van hem.

Het weer is een beetje vreemd vandaag. Zo schijnt de zon zodat je de luifel uit wil draaien en buiten wil gaan zitten en zo plenst het van de regen. Dus blijven we maar lekker binnen.

Dinsdag 7 juli 2020

Vanmorgen redelijk op tijd uit bed. Vanaf 8:00 uur kan er gedoucht worden. We haan om 11:00 uur weg richting het stadje. We gaan koffie drinken bij oude kennissen van ons die we al een poosje niet hebben gezien. Ze zijn begin van het tweede kwartaal verhuisd van Alphen a/d Rijn naar Emlichheim.

Iets over half elf komen we aan bij hun nieuwe huis. Een prachtige woning die nog niet helemaal naar de zin is. Er moet nog hier en daar geverfd worden en de keuken moet nog worden vernieuwd.

We worden hartelijk verwelkomd in hun nieuwe huis. Heel veel ruimte, een dubbele garage en een tuin die niet al te klein maar ook niet al te groot is. We drinken koffie en praten over vroeger, we hebben bij dezelfde werkgever gewerkt.

Na de lunch vertrekken we naar Bad Bentheim. We zijn hier vaker geweest. Een plein bij een oud slot waar plaatsen voor campers zijn ingericht. Er is ook een douche en toiletten en alles ziet er keurig en schoon uit.

We vinden een mooi plaatsje op het plein en zoeken de parkscheinautomat en betalen voor 24 uur. We controleren nog even de toiletten en lopen terug naar de camper. Ondertussen is het al over 16:00 uur, tijd voor een borrel. Na de maaltijd kijken we nog even TV en gaan vervolgens naar bed.

Woensdag 8 juli 2020

Al vroeg ben ik wakker. Ik heb al een poosje last van een soort spierpijn in mijn rug, aan de rechter kant. En dat is natuurlijk de kant waar ik het liefst op slaap. Ik ga er uit en neem wat pijnstillers. Gelukkig val ik in slaap tot een uur of 8.

Op deze camper plek zijn de toiletten en de douche gesloten van 22:00 uur ’s avonds tot 08:00 ’s morgens de volgende dag. Er is maar 1 douche voor 45 plaatsen. Je moet dus ’s ochtends veel geluk hebben als hij vrij is.

En dat hebben we. We gaan onder de douche voordat we het ontbijt nuttigen. Vandaag zakken we verder af naar het zuiden zonder bepaald doel voor ogen, we besluiten dat we stoppen als we het zat zijn.

Vlak na dat we vertrekken stoppen we nog even om boodschappen aan te vullen bij een winkelcentrum vlak om de hoek. Niet vergeten mondkapje om te doen. Rond half 11 zijn we gereed om verder te gaan.

We rijden vanuit Bad Bentheim richting de 31 om vervolgens Oberhausen aan te houden. We rijden richting Monschau maar weet dat we daar vandaag niet terecht zullen komen. Als we Oberhausen zo’n beetje voorbij zijn begint het. Files. Niets waar ik meer hekel aan heb dan aan files.

De reden voor de files is het werken aan de weg, wat vele kilometers lang is. Ik besluit om de navigatie in te stellen op snelwegen vermijden en komen in de buurt van Moers de snelweg af.

Binnendoor volgen we de navigatie, we moeten nog 2,5 uur naar Monschau. Daar heb ik geen zin meer in dus besluiten we even te stoppen om uit te kijken naar een camper plek. Plots zie ik langs de weg een bordje naar een camper plek. We volgen de route en komen terecht Bij een sportcomplex met daarbij een tiental keurige camper plekken.

Een kaartje moet worden gekocht in een automaat binnen bij het zwembad. voor € 6.30 staan we op een ruime plek met voorzieningen zoals water, stroom waar wel apart voor betaald moet worden. Er is nog plaats genoeg dus we blijven hier een nachtje staan. Raar bedrag eigenlijk.

Ik haal de fietsen even van de camper. Ik moet wat water bij tanken en zowel de slang als de gieter liggen achterin achter de fietsen en de fietsendrager. Het klusje is zo klaar en ik maak gelijk van de gelegenheid gebruik om even een rondje te fietsen om te kijken waar we nou zijn aangekomen.

Het is een parkeerplaats, ruim opgezet met daaromheen een evenementenhal, voetbalveld, tennisbaan en binnen- en buitenzwembad. Vanwege de corona is het miet simpel een kaartje kopen voor het zwembad, maar op het internet bestellen.

we zijn niet voornemens om hier wat te gaan doen dus zet ik de fietsendrager weer op de camper, vul ik de watertank wat bij met de gieter en gaan we wat lezen. ’s Avonds kijken we nog wat TV en daarna naar bed.

Donderdag 9 juli 2020

Niet al te laat worden we wakker. Geen douche dus na een kattewasje ontbijten we en maken we ons klaar voor het vertrek richting de Moezel. Ik zet een gratis camperplaats in de navigatie en we vertrekken van de camper plek in Moers. Maar eerst moeten we nog tanken. Dat kan gelukkig vlak bij.

Na het tanken gaan we de snelweg op richting Osnabruck. Volgens de navigatie is het ruim 2 uur rijden richting het moezel gebied. We zouden dan om 13:15 uur aankomen.

Onderweg is het wisselvallig weer. Soms regent, soms schijnt de zon maar hoe dichter we bij de Moezel komen, hoe lekkerder het wordt. Na anderhalf uur stoppen we even voor een boterham en de benodigde sanitaire voorzieningen.

Als we weer verder gaan komen we al snel bij een afslag waarvan het binnendoor nog 22 km is naar de camperplaats.  Rustig aan rijden we binnendoor richting de moezel. We komen aan bij de geplande camperplaats maar daar kunnen we niet terecht. De camper is samen met de fietsendrager ruim 8 meter en de camperplaats is slechts geschikt voor campers niet langer dan 6 meter.

We rijden door langs de Moezel en vinden een camperplaats in het dorp. Ook zonder voorzieningen. Er staat al een Nederlandse camper, er zijn maar 4 plekjes die ook niet al te ruim zijn. Ik overleg met de mensen en parkeer zo dat we beiden geen last hebben van elkaar.

Het is heerlijk weer, ik haal de fietsen van de camper zodat ik de stoelen kan pakken. We zitten lekker naast de camper alwaar de temperatuur op loopt tot 28 graden. Ik zoek lekker een stukje in de schaduw achter een boom en lees nog wat.

We eten lekker buiten en zitten de hele avond naast de camper te lezen tot het tijd wordt om te gaan slapen. We hebben geen faciliteiten op de camperplaats dus zetten we de omvormer om voor de broodnodige 220v.

Vrijdag 10 juli 2020

Om half 8 worden we wakker gebeierd door de kerkklokken van de kerk die naast de parking staat. Het is duidelijk geen echte klok maar een opname van een klok. Het klinkt heel erg on-echt. Gelukkig duurt het maar een minuut of twee. En gelukkig val ik weer in slaap.

Rond 9 uur worden we wakker. We hebben geen haast, gaan na het wasseb eb eten op het gemak op weg naar een camping. We besluiten op het weekend op een camping te gaan staan. Ik hoor van de camping eigenaar dat het dit weekend heel druk wordt aangezien het goed weer wordt.

Het is een aardige camping, hij heet Bruttig-Fankel en is plezierig geprijsd. We besluiten het hele weekend te blijven staan om dan maandag richting de Eiffel te rijden. We staan wel aan de kant van de weg maar gaan er van uit dat het weekend wat rustiger wordt.

Na het plaatsen van de camper gaan we eerst boodschappen doen. Iets voor de camping is een brug over de Moezel en aaan de andere kant is een grote EDEKA waar we alle noodzakelijke boodschappen kunnen doen. In het dorp is een vlooienmarkt bezig waar we ook nog even stoppen om rond te kijken.

Halverwege de middag kom ik er achter dat de gasfles leeg is. Gelukkig heb ik de fles van de BBQ laten vullen voor we weg gingen dus we zitten niet zonder.

Zaterdag 11 Juli 2020

Nog steeds op de camping. Vandaag staat alleen een fietsritje op de planning. Vanmorgen eerst alleen even op de fiets naar de Edeka geweest voor broodjes. Na de middag via de brug op de fiets naar Cochum, een echte toeristen stad, ook de hoofdstad van kreis Cochum. We hebben er niet echt veel tijd gespendeerd. Een beetje langs het water fietsen en aan de andere kant weer terug.

Gelukkig kwamen we halverwege aan de andere kant nog een dorp tegen waar een festiviteit aan de gang was, waar ook een toilet open is waar ik gebruik van kan maken. We komen weer terug op de camping waar we verder genieten van het mooie weer.

Zondag 12 Juli 2020

Ik deze zondag is een rustdag. De Edeka is dicht maar de bakker er naast is open van 08:00 tot 11:00 uur dus fiets ik de brug weer over voor broodjes. Wederom kunnen we lekker buiten eten. Het weer is geweldig.

Ook vandaag staat er een fietstocht op het programma, deze keer fietsen we de andere kant op. Het is een niet al te breed fietspad, wat voor heen en terug bedoeld is. Het is echter niet al te breed dus fietsen is oppassen. We komen voorbij een veerpontje waar het zwart ziet van de fietsers. Die willen kennelijk allemaal over varen.

Wij fietsen verder. We komen langs een camping met de bijzondere naam familycamping. Hij ligt bijna aan de Moezel, alleen het fietspad zit er tussen. Ziet er leuk uit, alleen wat op valt is dat je voor een plaats aan de moezel 3 euro meer betaald. Vreemd, want er is geen directe toegang naar de Moezel, het fietspad zit er tussen.

We komen terug op de camping en gaan verder met wat we het hele weekend al doen, voor de camper hangen.

‘ Avonds ruimen we de boel op, de fietsen met de fietsendrager op de camper zodat we ’s morgens sneller weg zijn.

Maandag 13 Juli 2020

Vandaag vertrekken we weer van de camping. We besluiten om alleen te douchen, niet te eten maar eerst naar de Edeka te gaan zodat ik niet heen en weer hoef te fietsen naar de bakker. We rekenen af en vertrekken richting winkel. Hallen boodschappen en broodjes bij de bakker en vertrekken vervolgens richting een gasboer die 25 kilometer verder zou moeten zijn waar we onze gasfles zouden moeten kunnen laten vullen.

Helaas, toen we op de aangewezen plaats waren was daar geen gasvulbedrijf meer aanwezig. De volgende die ik gevonden heb is in Nederland net over de grens bij Aken. We besluiten ons niet te haasten en zoeken eerst een plekje om de dag en nacht door te brengen. Het wordt een camperplaats in Nettersheim waar je voor 9 euro inclusief stroom kunt overnachten.

We vonden een mooi plaatsje en aangezien het nog best warm is haal ik de fietsen van de camper zodat ik bij de stoeltjes en de slinger van de luifel kan. We zitten nog even lekker buiten in de zon en lopen nog een klein stukje richting het dorpje waar verder ook niets te beleven valt. Ik spring nog even op de fiets om wat verder naar boven te fietsen om te kijken of daar nog wat te beleven valt. Helaas, ook daar is verder niets meer dan wandelpaden.

Dinsdag 14 Juli 2020

Vandaag rijden we verder richting Nederland om daar dan onze gasfles bij te laten vullen. We komen in de buurt van de Belgische grens, omdat we lekker binnendoor tuffen en ik tank de camper nog even vol. Hup, weer 8 euro in de zak gestoken. Het gebied rond die plek is vreemd verdeeld. We rijden van Duitsland naar België, en weer terug. En dat doen we nog een paar keer.

We rijden richting Heerlen naar gasflesvulstation.nl waar we de fles kunnen laten vullen. Er werkt slechts 1 persoon en er zijn protocollen opgezet om de fles te vullen. Op de straat zijn blokken geschilderd waar je mag staan, je gasfles mag neerzetten, een andere blok waar je hem kunt ophalen en je mag pas naar binnen om te betalen als je wordt binnen geroepen. Kennelijk zat er nog 5 kg gas in dus zal ik wel wat verkeerd hebben gedaan. In ieder geval kunnen we nu weer even vooruit.

Ik heb op marktplaats een horloge gekocht wat we in het plaatsje Puth in Limburg, vlak bij Geleen op kunnen halen. Dat doen we eerst, voor dat we verder rijden naar Ohe en Laak. Daar is een jachthaven met camperplaatsen waar we een nachtje zullen blijven.

Het is Jachthaven/Camping de Maasterp waar we een mooi plekje kunnen vinden met uitzicht op de jachthaven. Voor € 14.50 sta je hier prima met stroom. Ik haal de fietsen er even af aangezien we een behoorlijk stuk van de toiletgebouwtjes staan. We willen ook nog even douchen want dat kon op de camperplaats in Nettersheim niet. Helaas is het weer niet denderend, de douche echter wel en dat maakt ook wel wat goed.

Woensdag 15 juli 2020

We vertrekken op tijd van de Jachthaven richting Camping/Camperplaats wetland. Een camping met camperplaatsen rond een meer waar je voor € 15,00 inclusief kan overnachten.

Maar eerst zetten we koers naar Maasbracht waar we een winkel hebben gevonden waar we even wat boodschappen willen gaan doen. Helaas ligt hij midden in het dorp waar je dus met een camper van 8 meter niet kunt parkeren.

Dan maar naar het volgend dorp en daar lukt het wel, maar dan oom maar net. In ieder geval hebben we onze boodschappen kunnen doen en zijn heelhuids van de parkeerplaats gekomen.

Toen de weg vervolgd richting de camping. meteen als we afslaan komt de weg me bekend voor. We rijden richting de camping en komen aan bij de receptie. Nog steeds vind ik het allemaal erg bekend maar kan er niet de vinger op leggen.

Het is een mooie camping met super camperplaatsen rondom een grote vijver. Nieuw sanitair, vriendelijke ontvangst en alles inclusief. Dus geen gemodder met douche muntjes en muntjes voor de stroom.

De camper staat langs de vijver, in de regel loop ik dan even rond om te lijken of er WC papier is, en of er muntjes in de douches moeten. Ik loop achter het sanitair gebouw langs en maak een sprongetje van herkenning. Daar zijn de camperplaatsen van een hele kleine camping waar wij in 2004 onze eerste camperreis naar toe hebben gemaakt. Lees dat artikel HIER. Ik loop nog even naar de beheerder en vraag hem of dat klopt. En dat is zo. hij heeft de camping 7 jaar geleden over genomen en er een succes camping met camperplaatsen van gemaakt. Zie DEZE video op facebook.

WORDT VERVOLGD

Eén reactie op Rondje nederland en omstreken

  1. Peter van der Keur. schreef:

    Leuk geschreven Johan. Daar bij de sluizen aan de friese kant bij het Lauwerzee hebben we jaren gewoont in het dorpje Lioessens en Truus werkte in Zoutkamp. in de toekomst willen we ook eens naar bad-Bentheim. We zijn er al vaker geweest in een hotel én met de caravan. Leuk om jullie avonturen zo te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.