Rondreis FR-NL-UK-IRL-FR

Vandaag is het dan zo ver. Na bijna anderhalf jaar renoveren, afbreken, opbouwen, klussen is ons huis bijna af. Het is bijna eind maart en rond die tijd willen we dan graag in Nederland zijn om de diverse verjaardagen van oma, kinderen en kleinkinderen te vieren.

Vanaf 3 april zullen we een ruime week in Engeland zijn want op 12 april is onze jongste kleindochter die in Engeland woont jarig. Twee jaar alweer. Ook gaan we Chris en Zoe, onze engelse vrienden weer zien.

Op 14 april varen we vanaf Holyhead naar Dublin waar we gedurende een rondreis ook onze Ierse vrienden zullen zien. Ze wonen in Frankrijk naast ons in hun vakantiewonng in Frankrijk.

Het plan is dan om op 1 Mei vanuit Rosslare in Ierland terug te varen naar Cherbourg in Frankrijk.

Voor de liefhebber, als we met de camper reizen kun je ons HIER live volgen.

20-03-2024

De gereden route van vandaag

Aantal kilometers gereden vandaag: 344

Rond het middaguur vertrekken we. De eerste stop is Decize waar we nog even wat diesel tanken en nog wat boodschappen doen. Het eind doel voor vandaag is Bois-Du-Rois, een plaats ruim 250 kilometer van huis, richting Parijs. We vertrekken dan ’s nachts om Parijs voorbij te gaan om de files rond Parijs te vermijden. Een test dus.

Om 16:30 komen we aan op de plek waar je kunt overnachten. Er staan geen andere campers dus hebben we het rijk allen. Het is warm. Er is een loopbrug over de Seine en de sluizen waar ik even op ga om wat fotos te maken.

We eten een simpele maaltijd, om 18:00 uur gaan we een tukkie doen. Het is de bedoeling om vanavond weer verder te gaan. Om half 8 worden we wakker, ik controleer de files en het blijkt dan we binnen het uur 96 kilometer verder om Parijs heen kunnen komen, zonder files.

Zo gezegd zo gedaan, na een bak koffie vertekken we naar Saint Witz. We komen rond 10 uur ’s avonds aan maar vinden daar geen geschikte plaats. We rijden naar het volgende dorp waar we een plek vinden naast de kerk. Snel geparkeerd en gaan slapen.

We staan een beetje schuin naar voren maar bij het slapen hebben we daar geen last van. Wel bij het in- of uit bed stappen, hat is alsof je een heuveltje op moet.

21-03-2024

De route van vandaag

Aantal kilometers gereden vandaag: 195

We zijn al vroeg wakker. Gisteren bij aankomst zagen we langs een muur bij de ingang naar het plein verboden te parkeren borden, alleen op donderdag. We vermoedden dat dit was om een markt op te zetten.

We worden dus om half 7 wakker van de aankomst van een vrachtwagentje die al rammelend wat marktkraampjes aan het lossen is. We besluiten dan maar om te vertrekken. Het is nog wel vroeg maar nu kunnen we er nog langs.

We vertrekken richting A1 en eenmaal op de weg stoppen we rond kwart voor 8 voor koffie en ontbijt. Het valt nog niet mee om een plekje te vinden, alles staat vol met vrachtwagens maar we vinden een plek op Aire de coeur des hauts-de-France-Est. We zetten koffie, eten ontbijt en blijven op ons gemak een uurtje staan.

We zoeken ook naar een plekje om de rest van de dag te staan. We willen naar een camperplaats met stroom en service gelegeheid zodat we netjes door kunnen naar Nederland. Tenslotte hebben we geen haast. We vinden een leuke plek in Maisnil-lès-Ruitz, een vakantiepark met een speciaal aangelegde plek voor campers. Betalen met je betaalkaart en voor 12 euro sta je een hele nacht in een bos, met stroom en alle faciliteiten tot je beschikking.

Jammer genoeg is het weer niet zo fraai als gisteren maar we zullen het er mee moeten doen.

22-3-2024

de route van vandaag

Aantal kilometers gereden vandaag: 313

Deze morgen lopen we gezamelijk naar het toiletgebouw om te gaan douchen. Gisteren heb ik het toiletgebouw geinspecteerd, het was open en het was er warm. Tot mijn verbazing is het gebouw nu gesloten. Een tegenvaller.

Gelukkig hebben we tijd genoeg, we besluiten dan om maar in de camper te douchen, rustig te ontbijten om vervolgens te vertrekken naar Nederland. Het is nog ongeveer 2 1/2 uur rijden.

In eerste instantie beluiten we om via Antwerpen te rijden, ik ben wel benieuwd hoe het er voor staat met de wegwerkzaamkeden rond de stad, maar zodra we Belgie in rijden begint het verkeer op te stropen. Ik besluit om dan toch maar via Gent richting Terneuzen te rijden en de Westerscheldetunnel te nemen.

Zodra we Nederland binnen rijden begint het te regenen. Frappant. We stoppen op een parkeerplaats voor de lunch en rijden na een uurtje verder. De route brengt ons via Dordrecht richting Schelluinen waar ik een plekje heb gereserveerd bij een camperplaats waar we vaker zijn geweest.

Onderweg stoppen we nog bij een supermarkt en een drogist in Hardinxveld Giessendam waar we nog wat noodzakelijke zaken aanschaffen voor het weekend. Rond 3 uur komen we daar aan en melden we ons bij het woonhuis.

23-3-2024

De route van vandaag.

Aantal kilometers gereden vandaag: 82

Om kwart over 7 loopt de wekker af. Ik heb vandaag een uitje met wat mensen van de zendclub waar ik gedurende ons verblijf in Nederland aan verbonden was. Op de achtergrond ben ik nog steeds actief voor ze, op het gebied van websites en ICT.

We bezoeken vandaag het omroepmuseum in Lopikerkapel. Een groep enthausiaste zendamateurs heeft daar een museum ingericht waar je de geschiedenis van de radio en televiesie kan  zien.

Boudewijn, PD5BB haalt me op en gezamelijk vertrekken we naar het museum. We komet iets voor 10 uur aan. We zijn net een groep van 12 mensen die speciaal door twee amateurs worden ontvangen. De dag begint met een presentatie over de historie van de radio en later de televisie. Daarna is en een rondleiding door de kelder waar de oude apparatuur is tentoongesteld en vervolgens door het gebouw wat dienst heeft gedaan als zendstation voor diverse middengolf stations die vanaf de tweede wereldoorlog en eerder aktief waren.

’s Avonds gaan we met een clubje eten bij Wereldrestaurant A15 waar je gedurende 2,5 uur de heerlijkste gerechten tot je kunt nemen.

De Gerbrandy toren

24-03-2024

De route van vandaag

Aantal kilometers gereden vandaag: 103

We vertrekken na het servicen vandaag weg bij de camperplaats. We gaan vandaag bij Lotte op bezoek in Pijnacker. we komen kwart over twee aan. We rijden via Heerjansdam om bij de Spar nog wat boodschappen te halen. Na de koffie bij Lotte rijden we door naar Hoek van Holland waar we hopen op een plekje op de camperplaats bij het strand.

De Hoekse viskraam is op eerste kerstdag 2023 verwoest door zwaar vuurwerk. Nu staat er tijdelijk een mobiele viskraam naast.

We komen rond vijf uur aan en alles is al bezet. De enige plek die nog vrij is, is in het midden van de campers. We hebben dat al vaker zien gebeuren dus we doen dat dan ook maar. Later op de avond komen er nog meer campers achter ons staan.

We halen frietjes en kibbeling bij de hoekse viskraam iets verderop die we lekker in de camper op eten. ’s Avonds kijken we televisie en gaan op tijd slapen. De volgende dag weer redelijk vroeg op om verder te gaan.

 

25-3-2024

De route van vandaag

Aantal kilometers gereden vandaag: 62

Voor vandaag zoeken we een plekje op een camperplaats met sanitair. De stop hierna staan we vrij bij familie in heerjansdam dus moeten we geserviced zijn.

De keuze valt op Camperpark Kinderdijk, een vrij nieuwe camperplaats in Alblasserdam. We komen daar rond half 12 aan. Een en ander is volledig geautomatiseerd.

We zoeken en plekje en bedenken vervolgens dat we vergeten zijn om wat boodschappen te doen. Terug rijden is geen optie, we hebben ons net geinstalleerd. Dus trekken we de stoute schoenen aan en lopen naar het dorp. Anderhalve kilometer heen en anderhalve kilometer terug. Dat viel tegen.

Met de tong op onze schoenen komen we weer terug bij de camper. Voor de rest van de dag zijn we uitgeteld.

26-03-2024

Aantal kilometers gereden vandaag: 29

Vanaf het Camperpark zetten we koers naar Heerjansdam. Vanaf vanavond staan we bij familie maar eerst doen we nog even de was bij het benzinestation in Heerjansdam. Tot onze verassing treffen we daar een bekende achter de bali die daar nog niet zo lang geleden is gaan werken.

Het wasprogramma duurt inclusief het drogen ruim anderhalf uur wat op zich nog wel mee valt. Ondertussen halen we wat boodschappen bij de Spar en als de was klaar is rijden we naar de oude maas. Op een parkeerplaats daar eten we onze boterhammen op.

We hebben een afspraak om 2 uur bij Bram en Agheet, onze oude buurtjes om een bakkie te doen. Dat was even een gezellige middag met een nog leuke boodschap ook. Na de koffie lopen we nog even terug naar de camper die op zijn oude plekje op het kerkplein geparkeerd stond en wachten tot het tijd is om verder te gaan.

Tegen vijf uur vertrekken we dan naar familie waar we vanavond en morgen staan. Vanavond eten we met 10 man lekker Chinees, afgehaald bij onze oude afhaalchinees. Daarna drinken we nog wat en kletsen gezellig bij.

Morgen staan we ook nog gewoon op de stoep dus daar is geen verslag van.

28-03-2024

De route van vandaag

Aantal kilometers gereden vandaag: 46

Vandaag rijden we verder. Het eind doel is Dordrecht waar we een aantal nachten zullen blijven staan. Het is het paasweekend en wederom heb ik daar weer geen rekening mee gehouden dus alle campings zijn volzet.

In Dordrecht bij de jachthaven is altijd plek. We hebben dus besloten daar te gaan staan tot dinsdag morgen. Voor we daar heen gaan halen we even de huurauto op die we hebben gereserveerd zodat we toch wat vervoer hebben.

Vanuit deze plek gaan we dus met de huurauto wat activiteiten ontplooien. Zo zullen we vrujdag avond bij restaurant A15 wat naast de jachthaven ligt, gaan eten met de familie. Zondag op bezoek bij Boudewijn, PD5BB en maandag even naar Berger, een kampeerwinkel in Capelle a/d Ijssel.

Dinsdag ochtend nog wat boodschappen doen en dan naar onze oudste kleindochter die dan jarig is. Woenstag naar Hoek van Holland waar we de Ferry naar Engeland nemen.

30-3-2024

 

Aantal kilometers gereden vandaag: 77

we gebruiken deze zaterdag om booschappen te doen.  Ook gaan we even op bezoek bij Rinus en Lia, ik heb nog een oude telefoon voor hem in orde gemaakt. Verder gaan we terug naar de jachthaven en houden ons rustig voor de rest van de dag.

31-3-2024

Aantal kilometers gereden vandaag: 99

Vandaag hebben we afgesproken met vrienden in Hellevoetsluis. we hebben gelukkig het autotje wat ons wat meer flexibel maakt. we vertrekken na de middag, Mariolein komt uit de nacht en slaapt tot een uur of half 2.

We hebben een erg gezellige middag, halverwege de avond vertrekken we weer naar Dordrecht.

1-4-2024

Vandaag is het tweede paasdag. We brengen de dag door om naar Berger te gaan in Nieuwerkerk a/d IJssel, een kampeerwinkel waar ik vanuit Frankrijk nog steeds spullen bestel. We hebben nog wat toiletvloeistof nodig en kijken nog naar wat andere dingetjes. We willen ook nog een klein oventje hebben voor in de camper, zoe hebben een leuke staan dus die gaat ook mee.

2-4-2024

Aantal kilometers gereden vandaag: 44

Vanmorgen zijn we vertrokken vanaf de jachthaven in Dordrecht. We rijden eerst naar het verhuurbedrijf waar we het autotje terug brengen waar we veel plezier van hebben gehad.

Vervolgens rijden we naar het winkelcentrum waar we nog wat nederlandse boodchappen moeten kopen voor Martine, en nog even een snel bezoekje aan de kringloopwinkel.

Ondertussen is het tijd om een boterham te eten, dat doen we dan ook maar gelijk.

Om twee uur vertrekken we naar Kim, vandaag is onze oudste kleindichter Eliza jarig, 16 jaar alweer. We drinken koffie, eten een gebakje en vertrekken rond 4 uur richting Kinderdijk waar we de nacht zullen doorbrengen op de camperplaats.

Morgen vertrekken we naar Hoek an Holland waar we om 14:15 de ferry zullen nemen naar Harwich.

3-4-2024

De route van vandaag

 

Voor we vertrekken zorgen we er voor dat we volledig geserviced zijn. We slapen vandaag op een gedoogplek in Harwich dus hebben we alles in voldoende mate nodig.

We rijden al rond 8:00 uur weg. We willen nog even gas tanken voor we de ferry op gaan. Na het tanken blijkt dat dit niet echt nodig was, ik tank voor € 2,85 LPG.

We rijden door naar Hendrik Ido Ambacht waar ik ook nog de diesel tank vol gooi. daarna  rijden we eerst naar de veerplaat om te lunchen, we willen om 12 uur voor de poort staan in Hoek van Holland.

We vertrekken rond 10 uur. We moeten ook nog wat kleine boodschappen doen. Vlak bij de ferry haven is een klein winkelcentrum waar we zowaar ook nog een plekje vinden. we lopen de Lidl in en browsen nog even de Action winkel door.

Om krap 11 uur staan we op de parkeerplaats bij de ferry. We komen als tweede aan en parkeren achter een engelse camper. Ik maak even gebruik van het toiletgebouw in de terminal, vervolgens begint het wachten. Precies kwart over 12 begint het inchecken. Een aardige medewerker controleert ons paspoort en we kunnen door rijden naar de marrechaussee waar een andere aardige medewerker wederom ons paspoort controleert.

Als snel kunnen we aan boord. Zoals ieder jaar hebben we een daghut geboekt, deze keer met twee bedden begane grond. Het is fijn als je onderweg een eigen plek hebt waar je kan zitten, liggen en van het toilet en de douche gebruik kunt maken.

Tussendoor lopen we nog even door het schip, we moeten plakkers hebben voor op de koplampen. We gaan gelijk maar even warm eten. Verder brengen we de reis lezend en slapend door.

Camperplaats Harwich

Kwart over 9 ’s avonds engelse tijd komen we aan in Harwich. Wederom zijn we snel door de douane heen zoals dat iedere keer gebeurd. Inmiddels is het donker, de plek waar we heen moeten ligt afgelegen maar we komen er om half 10 aan. We drinken nog wat en gaan vervolgens naar bed.

4-4-2024

De route van vandaag

Aantal kilometers gereden vandaag: 309

Voor we ontbijten rijden we naar een Morrisons superstore in de buurt. We moeten o.a. broodjes hebben. Na het boodschappen doen gaan we gelijk ontbijten, daarna vertrekken we richting het noorden. In de routeplanner geef ik Leyland aan als eindnestemming maar dit is slechts een indicatie.

De eerste stop is op de services bij Cambridge waar we besluiten om richting het peakdistrict te rijden, en vinden een camperplaats bij Nottingham. Als we daar aankomen blijkt dat het hele gebied wordt bebouwd met huizen waardoor de camperplaats niet meer bereikbaar is.

We vinden een camping in de buurt waar net de beheerder buiten loopt. Voor 17 pond zonder electra kunnen we hier een nachtje parkeren. We besluiten maar te blijven alhoewel ik er niet veel aan vindt, rommelige zooi maar ik ben moe en wil niet verder rijden.

Mobile data is slecht daar dus met veel pijn en moeite kijken we ’s avond een serie.

5-4-2024

De route van vandaag

Aantal kilometers gereden vandaag: 161

Op tijd vertrekken we weer. Het heeft al een poosje geregend dus alles is een kledderboel. Het terrein is vies en ik ben blij dat we kunnen vertrekken.

Onze eerste stop is een Asda superstore. Onze data bundels zijn bijna op dus hebben we bedacht een “pay as you go” sim kaart van Lebara te kopen, 30 dagen unlimited voor 25 pond. Helaas had deze Asda ze niet meer op voorraad.

Iets verderop in de stad is een Carphone warehouse, ik vermoed dat ze dan daar wel te koop zijn. Niets is minder waar. De winkel is opgeslupt door Currys en deze verkopen geen Lebara sims.

Dan eerst maar even een ander probleem. Het bandje van Bert onze kat is aan vernieuwing toe, op hetzelfde complex is een dierenwinkel. Daar hebben ze gelukkig wel bandjes.

We zoeken en vinden een camperplaats bij een Marina in Nottingham. Bij aankomst zie ik dat er in ieder geval nog plaats is. Ik ga op zoek naar het Marina kantoor. Dit is er wel maar helaast niet bemand. Een man zit op een bank te wachten en vertelt me dat de dame van het kantoor onderweg is. Ik wacht even maar besluit toch om binnen na te vragen.

Daar vertelt men me dat de dame in kwestie pas maandag weer aanwezig is. Gemiste kans dus, daar gaan we niet op wachten. On y va dus naar een volgende bestemming die we nog wel even op moeten zoeken.

We vinden een andere camperplaats in Shipley, buiten de stad op de moors. Helaas is deze vol met normale autos dus rijden we een beetje verder tot we een camping tegen komen. Deze camping is hoog gelegen op een heuvel op de moors met prachtig utzicht rondom

Onderweg naar de camping, vlak bij de ingang komen we de eigenaar tegen. Er is plek beschikbaar, alleen wordt op dit moment het toiletgebouw gerenoveerd, dus geen douches en toiletten. Voor ons geen probleem, we hebben zelfs geen stroom nodig.

Uitzicht vanaf de caamping

 

 

 

6-4-2024

Aantal kilometers gereden vandaag: 69

Voor deze dag heb ik een plek bij een pub gezocht, De naam komt me bekend voor maar kan het me niet precies meer herinneren. Totdat we bij de pub aankomen. Hier zijn we 2 jaar geleden geweest en moesten hier een paar dagen blijven i.v.m. de toenmalige corona regels. Plotseling herinner ik me dat ik mezelf beloofd heb hier nooit meer heen te gaan. Een mistrostige en vuile plek. Dus rijden we even besluiteloos door.

Op een parkeer plaats bij een winkelcentrum stop ik even om te kijken wat we kunnen doen. Ik controleer ons bezoek van vorig jaar in dit gebied en herinner me het Hollingworth Lake Caravanpark. Wat we nodig hebben is daar ook voorhanden, het is tijd om wat kleding te wassen.

Dus rijden we er heen. We komen aan rond 1 uur. De receptie is gesloten tot 2 uur. Aangezien we hier al eerder waren besluit ik naar een plek te rijden en te wachten tot 2 uur.

Als de receptie open gaat  vraag hoe het zit met het wassen. Er is een wasruimte dus blijven we hier en betaal ik voor 2 dagen en wissel ik papiergeld voor munten.

Corrie doet de was en ik lig een beetje te suffen op bed. De laatste tijd heb ik niet erg goed geslapen.

’s Avond kijken we televisie. Midden in de nacht begint het verschrikkelijk te regenen. Gelukkig liggen we droog.

8-4-2024

Om half acht zijn we wakker. Het regent nog steeds. We besluiten om te gaan douchen en servicen voor we gaan eten. Gelukkig is het na het douchen redelijk droog. De vuilwater tank loopt ondertussen over

De afvoer voor het vuilwater zit recht tegenover ons plekje. Ik rijd een stukje naar voren nadat ik de electriciteitskabel heb los gemaakt en open de vuil water tank. De opening daarvan is niet zo groot dus het duurt een poosje voor deze leeg is.

Ik rijd een klein stukje verder zodat we dicht bij de watertap komen en vul de schoonwater tank . Nog even de toiletcasette en we kunnen weg.

De bestemming van vandaag is Stockport. Elk jaar spreken we daar af met Chris en Zoe, onze engelse vrienden. We blijven dan bij de pub overnachten.

Maar eerst stoppen we nog bij een asda om boodschappen te doen en te ontbijten. Daar vandaan is het maar een minuut of 10 naar de pub.

Ik neem nog maar eens contact op metde pub, ik had al eerder gemaild maar heb nog steeds geen bevestiging. Om 12 uur besluit ik dan maar om naar binnen te gaan. Ze zijn net open.

Vlak voor ik mijn schoenen aan trek krijg ik een bevestiging van de boeking. We brengn de rest van de dag door met lezen en Frans leren. Om 7 uur zijn Chris en Zoe er en gaan we naar binnen.

Na een gezellige avond in de pub kijken we nog even TV en vervolgens gaan we naar bed.

9-4-2024

We vertrekken na het ontbijt en rijden richting Chorley. Ik vindt het altijd leuk om even rond te rijden in onze oude omgeving, we rijden dus naar Euxton om even naar het huis te kijken waar we hebben gewoond.

Niet ver daar vandaan is een soort van super brocante maar dan ook met hedendaagse spullen. Meer een tentoonstelling waar alles te koop is. Normaal betaal je een pond toegang maar wij hebben al sinds 2001 een gratis toegangskaartje.

We lopen na aankomst snel naar binnen. Het regent nog steeds met bakken. Binnen gekomen valt ons op dat het al weer groter is geworden. Als je alles uitgebreid wilt zien heb je meer dan een middagje nodig.

Tegen het eind van de dag zoeken we een plekje om te overnachten. we vinden een plekje op een parkeerplaats in het gebied genaamd Rivington. Voor ons een bekend gebied waarin zich de water reservoirs van manchester en omgeving bevinden.

De parkeerplaats ligt erg afgelegen. Op de camperparking app die ik altijd gebruik staat dat er vaak hangjongeren rond hangen. Gelukkig viel het mee. Er waren wel wat auto’s maar daar hebben we weinig last van gehad.

10-4-2024

De route voor vandaag

Voor vandaag zoeken we een camping. Na morgen zijn we bij onze dochter, daar vandaan varen we op zondag naar Ierland. We moeten er dus voor zorgen dat de huishoudaccu en de schoonwater tank vol zijn en de vuilwatertank en de toiletcasettes leeg.

We kijken even rond voor een alternatief maar komen toch weer terecht in Leyland bij Oakfield Fishery and caravan park, waar we al vaker hebben gestaan. Het ziet er wat rommelig uit maar daar hebben we verder geen last van.

11-4-2024

Voor we vertrekken naar Liverpool zorgen we er voor dat alles volledig geserviced is. We staan vanaf vandaag 2 nachten bij Martine voor de deur maar we slapen op de logeerkamer. De dag dat we weer vertrekken , op zaterdag avond slapen we op een parkeerplaats bij de ferry, zondag morgen varen we naar Ierland.

Voor we vertrekken richting Liverpool moeten we nog naar een winkel hier in de buurt. Onze kleindochter wordt morgen 2 jaar en we hebben voor haar een kleine glijbaan besteld die we moeten ophalen. We halen dan gelijk wat boodschappen voor het weekend.

Op ons gemak rijden we binnendoor naar Liverpool waar we rond de middag aankomen bij een parkeerplaats langs de Mersey waar we even parkeren tot onze dochter thuis komt van haar werk.

Om half 4 rijden we verder en komen aan op haar adres waar gelukkig plek is om de camper te parkeren. Dat is wel eens anders geweest.

We wachten rustig af tot er iemand thuis is.

12-4-2024

Vandaag is de verjaardag van Joëlle

We brengen de volgende twee dagen door met familie dus hiervan geen verslag.

13-4-2024

Het is 18:00 uur. Voor we vertrekken richting de ferry gaan we nog even gezamenlijk in de pub eten. Na de maaltijd zullen we richting Holyhead rijden, dat is nog ruim 2 uur hier vandaan. De weg gaat over een tol brug waar je eerst online moet betalen. £ 2,00 voor een personen auto die ik al eerder vandaag heb betaald.

De route loopt door een mooi gedeelte van Wales. Jammer dat het al snel donker wordt, we rijden een heel stuk langs de Ierse zee. Ik zie er niet veel van. Ik ben best wel moe dus concentreer me op de weg.

Rond 21:30 uur komen we aan. Ik heb diverse plekken gevonden online waar we kunnen overnachten, we kiezen de beste uit. Ik pak nog een borrel en we gaan rond 22:00 uur pitten.

14-4-2024

De route van vandaag

Aantal kilometers gereden vandaag: 105

Ik wordt wakker vlak voor de wekker gaat. Het is 10 voor half 7. We kleden ons aan en vertrekken richting de haven. Er staat 1 auto in de rij waar we achter parkeren. Corrie zet koffie. Al snel gaan de poortjes open en kunnen we inchecken. Dit is tot nu toe de vreemdste ferry overtocht die we hebben gedaan. Geen paspoort controle, geen kat controle, gelijk door naar de wachtrij waar een paar containers staan met drank. Achter ons stopt een bus die in een keer leeg stroomt en met zijn allen de container in gaan.

Ik besluit om eens te kijken wat er zo bijzonder is aan die container en meng me met de bus gasten. Overal drank tegen voor Engelsen aantrekkelijke prijzen. Ik wordt er niet warm of koud van.

Ik loop terug naar de camper en sluit het gas af. Al vrij snel daarna kunnen we verder naar de boot. Is nog best wel een kilometer rijden. De boten meren aan tegen een soort eilandje voor de kust.

We komen aan op dek 3. Onze hut is op dek 9. Geen lift. En aangekomen op dek 5 merk ik dat ik mijn telefoon ben vergeten. Weer terug. Puffend en steunend komen we aan op dek 9 en zoeken we onze hut op.

Het is een leuke hut met een raam aan de voorkant van de boot. We maken gebruik van de douche en genieten van het gebruik van de hut.

Netjes op tijd komen we aan in Dublin en ook het uitchecken en douane gaat soepeltjes. We rijden door een lange tunnel onder de stad door in de noordelijke richting. We komen op de M50 uit en stoppen bij een benzinestation. Ik zet de camper achter een auto waarvan de bestuurder kennelijk aan het afrekenen is en wacht. En wacht, en wacht, en wacht, maar wat er ook gebeurd, er komt niemand terug.

Op een gegeven moment krijg ik de kans om achteruit te gaan en achter een andere auto te gaan staan. Dat lukt en ik zet de camper bij de pomp en tank hem af. Als hij vol is ga ik binnen afrekenen. Het is enorm druk binnen, er is ook mogelijkheid om van alles en nog wat te nuttigen en kopen. Ik reken af, loop terug naar de camper en de auto waar ik eerst achter stond staat er nog steeds. De eigenaar zit kennelijk binnen te lunchen.

We vertrekken bij de pomp vandaan en stoppen iets verder op om te lunchen, we zoeken een plekje om te overnachten. Als we verder gaan hebben we een camping in Kilkenny gevonden waar we een nachtje gaan staan. Zo kan ook onze huishoudbatterij wat opladen die wel erg leeg is.

We worden op camping Tree Grove ontvangen door een uiterst vrindelijke en vrolijke Ier. Hij voorziet ons met een kaart van Kilkenny en tekent daar wat punten aan die interessant kunnen zijn. Allemaal goed bedoeld maar we zijn niet van plan om naar de stad te gaan lopen, het regent namelijk al  de hele dag pijpenstelen. We parkeren op een leuk plekje met stroom, voorzien in ons avondeten en gaan op tijd naar bed.

 

15-4-2-24

De route van vandaag

Aantal kilometers gereden vandaag: 111

Vanuit de camping rijden we de stad in voor een paar boodschappen. Aangezien we volledig geserviced zijn hebben we vandaag een camperplaats geselecteerd zonder voorzieningen Deze is aan een meer in het dorpje Dromineer.

De reis loopt voorspoedig, we zien veel van het land want het gebruik van de snelweg is maar heel beperk.

Aangekomen bij het meer blijkt het stevig te waaien. Er staan verder geen campers, wel autos. Gedurende de rest van de dag komen er wel campers langs maar die blijven niet staan.

We hebben een parachig uitzicht over het meer, valk bij een kleine jachthaven. Voordeel daar van is dat er vlak bij een toilet gebouw is. Dit stelt niet veel voor maar we kunnen in ieder geval onze toiletcasette legen op de daar voor bestemde plaats.

16-4-2024

De route van vandaag

Nadat we dat hebben gedaan deze morgen vertrekken we naar de volgende camperplaats. Het is in een dorp langs een rivier waar je voor € 20,00 inclusief stroom langs de rivier kunt parkeren.

Het dorp heet Roosky en de plek heet Roosky camper park. Het ziet er niet uit als een park. Er is niemand aanwezig, er komt wel een persoon achter de slagboom vandaan. Ik spreek hem aan, hij hoort niet bij de camperplaats maar komt van een bootje. Hij wijst me op een telefoon nummer wat ik moet bellen.

Ik loop terug naar de camper om hem te bellen. Hij komt niet naar het “park” maar vraagt me om het geld in een envelope te doen en in de brievenbus te doen. Zo gezegd, zo gedaan.

We maken er een rustige dag van. Ik loop even naar het winkeltje, even wat beweging in de benen en breng wat te knabbelen mee terug.

Verder doen we niet veel die middag en avond. Alleen wat lezen en TV kijken.

17-4-2024

Aantal kilometers gereden vandaag:125

De route van vandaag.

Vandaag rijden we richting de westkust. We willen een beetje zee zien en zetten koers naar Creevy Pier. Hier zou een camperplats zijn. Dat klopt ook wel maar we vinden het toch niet geschikt om de nacht door te brengen.

We rijden door naar de volgende locatie.

We komen uit in de plaats Donegal waar we kunnen overnachten op een parkeerplaats midden in de stad. Parkeren is na 18:00 uur gratis, tot aan die tijd moeten we een kaartje kopen. Ik stop 2 euro in de parkeerautomaat en kunnen blijven staan tot 11 uur de volgende dag. Het regent pijpenstelen die dag maar we besluiten toch wat rond te lopen in de stad.

Het is een leuk stadje, we komen langs een supermarkt en lopen daar binnen voor wat boodschappen. Omdat het maar blijft regenen lopen we maar weer terug naar de camper en brengen de rest van de dag binnen door.

18-4-2024

Aantal kilometers gereden vandaag: 88

De route van vandaag

 

Vandaag rijden we richting het noorden. We zetten een route uit naar Buncrana een kleine plaats aan het water.

Het is een plaats met een gratis camperplaats achter het tourist office met gratis water. Stroom is ook mogelijk, hiervoor kun je een swipe card kopen bij het benzinestation aan de overkant. Dat hebben we niet nodig, we hebben voldoende stroom aan boord.

We doen nog even een poging om naar een supermarkt in het dorp maar het blijft rot weer. Het blijkt dat de benzinepomp aan de overkant ook een redelijke supermarkt heeft dus steken we de weg over en halen daar wat we nodig hebben.

19-4-2024

Aantal kilometers gereden vandaag: 195

De route van vandaag

Het doel van vandaag is een camping in Ballygally die ik gisteren heb gereserveerd. we nemen de route en stoppen in Ballintoy Harbour. Een prachtige plek langs het water, een kleine haven en een niet al te grote parkeerplaats waar we net een plekje voor de camper kunnen vinden.

Het is een mooie plek waar we zullen lunchen. Ook lopen we even rond op het terrein en komen verwijzingen tegan naar de serie “Games of Thrones”. Vanaf deze plek zijn verschillende opnames gemaakt.

Klik HIER voor een video van de haven

Na de lunch rijden we door naar de geboekte camping. We rijden eerst nog verkeerd en komen terecht op een golfbaan met dezelfde naam. Na even kijken op de navigatie rijden we naar de goede plek.

Aangekomen gebruiken we de pincode voor de slagboom die we bij de bevestigimg hebben ontvangen. Een en ander gaat niet zo soepel maar uiteindelijk vinden we onze camperplaats.

Het is een nette gezinscamping. Dat zijn we niet meer gewend dus moeten we erg wennen aan de kinderen op de camping. Hij is ook niet echt geachikt voor campers, er is bijvoorbeeld geen plek voor grijs water, we moeten dus de grijswater tank met emmertjes tegelijk dumpen in de stort voor het toilet.

20-4-2024

Vandaag rijden we door naar het Whitehead carpark. Wederom zo’n mooie plek langs de kust vanwaar ik wil proberen om van verbindingen te maken als radioamateur met andere radioamateurs in de wereld. W vinden een goede plek om de antenne draad uit te zetten. Ik raak ik gesprek met meerdere bezoekers die zich af vragen wat ik nou allemaal aan het doen ben.

In een andere camper zit een wat ouder echtpaar. De man komt naar buiten en begint een praatje. Hij was in het verleden zelf actief als radioamateur even als zijn vrouw maar nu zijn ze beiden wat ouder en hebben niet zoveel zin meer in de hobby.

Nadat ik alles heb aangesloten zet ik de zend-ontvanger aan en wordt getracteerd op een volle bak met storing, warschijnlijk veroorzaakt door de russische “over the horizon” radar. Ik kan de boel wel opruimen. Alles voor niets geweest.

Na het inpakken rijden we naar Ian en Sharon, onze buren/vrienden in Frankrijk die hier hun normale woning hebben. Daar blijvem we 2 nachten, aangezien dit prive is heb  ik hier geen verslag van gemaakt.

22-4-2024

Aantal kilometers gereden vandaag: 27

De route van vandaag

Het is de bedoeling dat we vandaag een flinke ruk maken richting Dublin. We hebben besloten dat we een kleine week eerder terug gaan naa huis. De aannemer is klaar met zijn deel, nu is het aan ons om het af te maken. Dat betekend schilderen en kleine klusjes. We popelen om weer te gaan beginnen.

Het zit niet mee. We zijn net 20 minuten onderweg, dan gaat het olie waarschuwings lampje van de camper branden. Zodra het kan stop ik. Ik heb nog olie bij me en er kan nog wel wat bij. Helaas, dit helpt niet. Ik zie dat er soms op de display ook een melding verscheint: “Vervang de olie”

We besluiten om door te rijden naar een Fiat dealer. Daar aangekomen leg ik het probleem voor. Waarschijnlijk is door de garage bij de vorige oliewissel vergeten om de olie vervang-teller te resetten, Als je dit negeert gaat de camper op een gegeven moment in de noodloop. Het resetten is kennelijk veel werk, men adviseert dan ook om eerst te olie te vervangen, samen met het oliefilter. Ze kunnen een plekje maken om 15:00 uur.

Dat accepteren we dan maar. Ondertussen is het tijd voor lunch en we zetten koffie. Even na 12 uur komt de service medewerker vertellen dat er een plekje eerder is vrij gekomen. De camper wordt naar binnen gereden en wij wachten in een wachtruimte tot de camper klaar is.

Twee uur later en 386 euro armer zetten we de reis voort.  Voor we vertrokken deze morgen hadden we al een LPG station gevonden in Banbridge. Daar gaan we eerst heen om de LPG tank te vullen zodat we in ieder geval voldoende gas hebben als we vrij komen te staan.

We rijden verder en  vinden een camperplaats langs een kanaal of riviertje waar we kunnen overnachten. Er zijn verder geen voorzieningen met uitzondering van een toilet, Maar we junnen er wederom goed overnachten. Het weer valt niet tegen, er is jammer genoeg  geen verkeer op het water en de bootjes die langs de kant liggen zien er tanelijk verwaarloosd uit.

23-4-2024

Aantal kilometers gereden vandaag: 182

We rijden verder en  vinden een camperplaats in de buurt van de oostkust genaamd “Travelers Rest”, een prachtige nieuwe (2013) plek met water om te drinken, toiletten, douches en een plek om grijs water te lossen. En dat alles voor 15 euro. We genieten nog even van het mooie weer voor we gaan eten.

We zijn al vroeg wakker. We gaan maar uit bed en douchen in het sanitair gebouw. Het is vrij fris ’s morgens maar de douches xijn voorzien van verwarming, die aan gaat op het moment dat je de electrische douche voorziet van eenEngelse pond. Douchen kan 5 minuten lang dus erg warm wordt het niet.

Na het ontbijt vertrekken we weer richting het zuiden. We stoppen onderweg nog bij een supermarkt om brood te kopen voor tussen de middag en morgenochtend. Ook moet er getankt worden want er is niet voldoende brandstof voor het stuk totaan de ferry. Dat doen we iets verder langs de M1.

24-4-2024

Aantal kilometers gereden vandaag: 116

We vertrekken iets later vandaag. We hoeven niet zo ver meer, en de ferry vertrekt pas aan het einde van de middag morgen.

—OOO—

4 reacties op Rondreis FR-NL-UK-IRL-FR

 1. Bep tor schreef:

  Hoi Johan en Corrie leuk om dit reisverslag te lezen en wat jullie allemaal meemaken op reis we blijven jullie volgen lieve groetjes Bep en Wim

 2. Boudewijn schreef:

  Leuk geschreven en mooie foto’s. Je had ook schrijver kunnen worden. Veel plezier nog@

 3. Ewoud Klop schreef:

  We kijken mee met jullie vakantie, geniet er van en we lezen het met plezier!!

 4. Henk Rientjes schreef:

  leuk stukje Johan en hier zit iedereen standby voor als je bij black head bent
  goede reis en geniet van het mooie Ierland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.