voorafgaand aan Februari 2021

We besloten eind vorig jaar een andere camper te kopen. Het is de bedoeling dat we wat vaker en langer weg gaan dus een iets jongere camper is dan wel wat prettiger.

Oktober 2020

Bij haffkamp campers randstad vonden we een aantal campers die wel naar onze zin waren. We hebben een stukje gereden in een half integraal met automatische versnellingsbak. Dat reed prettig. Voor het model moesten we even wachten op een camper die uit de verhuur kwam. Dan konden we hem in geuren en kleuren bekijken. Dat was een camper met 6 versnellingen schakelbak. Toen we daar in hadden gereden wisten we het zeker. Dit zou hem worden met een automaat.

We lieten ons voorrekenen wat we kwijt zouden zijn aan de nieuwe camper.

Dat viel mee. Na veel wikken en wegen besloten voor een nieuwe buscamper met een automatische versnellingsbak.

Toen kwam na twee weken de levertijd ter sprake. September 2021. at was een tegenvaller. Aangezien de crafter al weg was zouden we dan een poos niks hebben.

Na veel wikken en wegen dan maar besloten om 1 eis te laten vervallen, de automaat. De huur bus waar we in hadden proefgereden kwam ook vrij voor de verkoop. Hij was pas 3 maanden oud dus dat was ook een goede optie.

Deze bus stond echter nog op Duits kenteken en moest nog worden ingevoerd. Dat viel tegen want auto’s moeten minstens 6 maanden oud zijn voor se mogen worden ingevoerd. Wachten… wachten… wachten.

Februari 2021

Eindelijk was het dan zo ver. Op 9 februari konden we eindelijk onze camper op halen. Deze camper. Een jonge camper, bouwjaar 2020 en een bus camper. We waren er meteen weg van. 2.3 liter multi-jet 120 PK motor. 6 versnellingen handgeschakeld. Dat wel.

De week dat we hem konden halen was een slechte week met 15 CM sneeuw. Dus hebben we nog even snel 4 all saisons banden laten monteren voor we hem gingen halen.