voorafgaand aan December 2021

25 September 2021

Het is dan zo ver. Vandaag gaan we een trip maken met de camper waar we een optie op hebben. Het is de bedoeling dat we om 12:00 uur in Berkel en Rodenrijs zijn. Vooraf hebben we een praatje met Dennis om te praten over de financiën en daarna gaan we een korte week op pad. Tenminste …

Om 10:00 uur gaat de telefoon. Dennis. “Hoe laat kom je de camper halen, een uur of 2??” Nou … Dennis … we hebben om 12:00 uur afgesproken. “Ja maar ik ben maar alleen en ik moet hem nog in orde maken, dat praatje doen we dan wel als jullie terug komen. Als ik op schiet haal ik misschien 1 uur…”

Ach .. ik had het kunnen weten. Dit is niet de eerste keer. Verder is het wel een goeie gozer.

We vertrekken dus iets later dan gepland en komen om half 1 aan in Berkel en Rodenrijs, waar Dennis nog met de stofzuiger loopt te slepen en verstuurd opmerkt dat we te vroeg zijn. Ik help hem even met de water tank en we halen op het gemak even een kop koffie boven. Daarna loop ik naar beneden waar alle campers staan die thuis zijn van de verhuur. Altijd leuk om even te kijken.

Om half 2 is de camper klaar, de papieren getekend en kunnen we op pad. Eerste stop is thuis, waar alle spullen al klaar staan om in de camper te worden ingeladen. Gelukkig kan hij even in de straat zonder problemen en kunnen we de straat ook weer vrij normaal uit komen.

Na het inpakken vertrekken we naar Noord Limburg naar de eerste stap, Camping Wetland in Asten. We zijn hiet al vaker geweest en hebben goede herinneringen aan deze camping. Onze aller eerste trip met onze eerste camper in 2004 was ook naar deze camping, al heette hij anders en was hij ook veel kleiner. Het hele verhaal kun je HIER lezen. (in een nieuwe pagina)

26 September

We vertrekken vanuit de camping met als tussenstop het winkelcentrum in Noord Luxemburg “Shopping Center Massen” waar we in slaan voor een paar dagen. Het regent een beetje en is best kil.

Het uiteindelijke doel is RV park Vianden, de voormalige camping “op dem deich”. Van Ewoud hoorden we de geschiedenis van deze camping en waren wel benieuwd hoe het er nu voor staat.

Ik moet zeggen, het valt in het geheel niet tegen, de plaatsen zijn ruim, het sanitair gebouw is nu open en schoon. Alleen jammer dat ik een douche er uit pikte waar het warme water het niet deed.

27 September

Vandaag rijden we een kort stukje. Van Vianden naar Reisdorf is slechts 14 kilometer. Daar gaan we een nachtje staan op camping “de la Riviere”. Deze camping is bekend voor ons, we zijn hier al vaker geweest. Kijk maar Hier 

Meer info over de camping vindt je Hier.

We besluiten om niet eerst naar een winkel te gaan. Broodjes hebben ze ook bij de bakker in Reisdorf, en eten doen we “uit” vandaag. Bij Ron en Marieke kun je een simpele maaltijd kopen voor een redelijke prijs.

Om half elf komen we aan. Bij het aanmelden in de receptie viel na aankomst de stroom uit, we werden dus geregistreerd op de achterkant van een bierviltje. Het was leuk om Ron en Marieke weer eens te zien. Jammer maar vandaag gaat de herfstvakantie-regeling in, dus geen maaltijden bij Ron vanavond. We krijgen van Marieke het advies om eens te kijken bij de chinees aan de overkant.

We kunnen kiezen uit veel plekken maar besluiten om kort bij de receptie en het toilet gebouw te gaan staan. Ik parkeer de kamper onder een boom en sluit de stroom aan. Pas na 3 verschillende stop contacten uit proberen besef ik dat de stroom was uitgevallen. Maar even geduld hebben dus.

Nadat de camper staat ingesteld lopen we even naar de overkant om broodjes te kopen voor de lunch.

Na de lunch lopen we even het dorp door en kijken wat de chinees in de aanbieding heeft. Helaas, de menu kaart is in het Frans dus daar gaan we ons niet aan wagen. We lopen even door naar de volgende camping, ik weet dat die ook een restaurant hebben. En ja, die is wel open. We reserveren voor 18:00 uur en lopen weer terug naar de camper. Ik neem nog wat foto’s en gaan vervolgens even rustig zitten in de camper.

Tegen zessen lopen we op het gemak naar de andere camping. Het is niet druk in het restaurant, we worden netjes naar een tafel naar keuze begeleid. Er is een redelijk uitgebreide menu kaart en we kiezen beide voor een heerlijke schnitzel. Na een toetje wat eigenlijk niet ons dieet past wandelen we voldaan naar de camper.

28 September

Na eerder contact met Ewoud doen we vandaag ook een kort ritje. We rijden eerst naar een grote Aldi in Irrel, een plaats in Duitsland. We doen semi uitgebreid aankopen voor 1 dag en rijden vervolgens door naar camping “Alter Bahnhof”  in Metzdorf. Een leuke, ietwat gedateerde camping wederom aan de Sûre maar deze keer aan de Duitse kant.

De receptie is gesloten als we aankomen maar er hangen zakjes met info en een sleutel voor het toiletgebouw aan de deur met het verzoek om zelf een leuk plekje te selecteren. Dat doen we dus. Ewoud was vergeten te melden dat het receptiegebouw boven aan een trap van 40 meter of zo hoog was.

We zoeken een leuk plekje aan de Sûre en sluiten ons aan het stroom netwerk aan. Gaan lekker ons gang tot 5 uur, dan moet ik weer die lange trap op om ons verblijf te bevestigen en om af te rekenen.

We besluiten om niet gebruik te maken van de douches, we hebben een douche in de camper en een van de doelen van deze trip is om alles uit te testen. Zo hebben we ook centrale verwarming aan boord die op 220V kan, en we hebben hier een 10A aansluiting. Dus ook daar gaan we gebruik van maken.

We kunnen zelfs even de stoeltjes in het zonnetje zetten.

 

29 September

Vandaag rijden we richting de Moezel. Het doel is om op een camperplaats te gaan staan want het douchen op de camping was niet helemaal gelukt. Na wat lezen in de gebruiksaanwijzing zien we wat we fout hebben gedaan en komt er een tweede poging.

We selecteren uit het grote aanbod aan camperplaatsen het plaatsje Trittenheim. Dat is een plek waar we nog niet geweest zijn. Bij aankomst staat er een grote Duitse camper op de serviceplek. Ik wil daar ook even heen maar de man heeft zoveel werk dat ik er maar van af zie en morgen een nieuwe poging waag.

We rijden de plek op en vinden direct links een plaatsje vlak bij de stroom aansluiting. De camper staat iets voorover dus zetten we de blokken onder de voorwielen.

Als we staan trekken we de schoenen en de jassen aan om een stukje te gaan lopen. Trittenheim is een leuke, typisch Duitse plaats aan de Moezel met talrijke wijn proeverijen en winkels. Een bakker, een slager en een pizzeria.

Ook wordt er veel gebouwd. Allemaal nieuwbouw maar wel in oude stijl zoals de streek is. We lopen door het dorp en slaan links af richting de brug. Rechts van de brug ligt een camping en links van de brug kunnen we langs de Moezel lopen over een smalle weg tot aan de camperplaatsen.

We hebben verder niks gepland, morgen ochtend komt de bakker langs op de camperplaats. Dus we hoeven ons verder geen zorgen de maken.

 

30 September 2021

Vandaag rijden we naar Valkenburg. Bij camping bij den Driek is ook een grote camperplaats. Het is in het heuvelachtige gebied van Limburg dus de camperplaats bestaat uit terras veldjes.

We komen aan rond lunchtijd. De receptie is gesloten. We zijn niet de enige die wachten, voor ons staan nog twee campers op toegang te wachten. Aangezien ik doorrij naar de receptie ben ik het eerste aan de beurt, want als ik ben uitgestapt gaat de deur van de receptie open.

Ik betaal voor plekje CA6 en krijg een schildje mee om voor het raam te hangen. Kennelijk hebben er in het verleden gasten misbruik gemaakt door na sluitingstijd van de receptie aan te komen en voor openingstijd de andere ochtend weer te vertrekken.

We zetten de camper op de plek. Er is stroom maar dat moet apart worden betaald met muntjes. Er is nog een vrije stekker met € 0,59 op te teller dus die neem ik. We blijven natuurlijk wel Hollanders. Ik gooi er nog € 2,00 bij en hoop dat we dan genoeg hebben. Voor het slapen even kijken hoeveel er nog op staat.

We besluiten even naar het dorp te lopen voor een paar boodschappen en ook even rond te kijken. Het is een tamelijk toeristisch gebeuren in Valkenburg maar via Google weten we dan toch nog een AH te vinden voor de noodzakelijke innerlijke mens.

Het is een stief kwartiertje lopen dwars door het centrum maar met behulp van Google Live vinden we de winkel. Aangezien de camperplaats boven op een heuvel is, op de zelfde hoogte als de rodelbaal en de ruïne besluiten we om op de terug weg de kabelbaan te nemen. Even de toerist uit hangen.

Aangekomen bij de kabelbaan blijkt dat er in principe alleen retour kaartjes worden verkocht. Maar omdat we op de camping staan krijgen we toch ieder een enkeltje. Het is een tijd geleden dat we in een kabelbaan hebben gezeten, maar toch weer leuk, met uitzicht over de rodelbaan.

We komen na ons tochtje weer aan bij de camper. Ik doe een rondje en kijk in het toiletgebouw en de douches van de camping die ook door de gebruikers van de camperplaatsen mogen worden gebruikt. Het ziet er allemaal netjes uit.

We zitten nog een beetje binnen, eten en kijken televisie. We gaan naar bed en natuurlijk vergeet ik om te kijken naar de hoeveelheid stroom we nog hebben. Om 06:00 de volgende ochtend wordt ik wakker omdat ik geen adem meer kan halen. De stroom is op dus de CPAP werkt niet meer. Dan maar € 0,50 cent er bij. Gelukkig val ik weer in slaap en wordt pas om half 9 weer wakker.

Tijd voor de douches. Heerlijke douches. Daarna haal ik de broodjes bij de receptie, gaan we eten, breng ik het schildje weer terug en vervolgen we onze reis naar Geldermalsen.

01 Oktober 2021

Vandaag zetten we koers naar Geldermalsen. Hier is een camperplaats bij een jachthaven waar we graag komen. Mooie plek die ze pas helemaal hebben opgeknapt. We zijn nog niet hier geweest toen het klaar was. Het zou klaar moeten zijn.

Alles is nog niet helemaal af maar het meeste is klaar. Het havenkantoor is af. Fonkelnieuw en perfect. Aan de achterzijde vast het nieuwe toiletgebouw. Alles nietw en schoon en alles inclusief.

Op de camperplaatsen moeten nog de stroomzuilen worden geplaatst. Er staan 2 tijdelijke kasten vanwaar je stroom kunt halen. Er is plaats voor 12 campers, er is ook gratis WiFi. We besluiten om 2 nachten te blijven, dat betekend dus dat we zondag hier vandaan direct door rijden naar huis.