Wildlife Zoo Emmen

Vrijdag 20 mei 2016

DSCF1397Op 20 mei 2016 zijn wij voor een bezoek aan Wildlife Zoo Emmen vertrokken in de richting van Emmen. Op vrijdag avond vertrokken we met als eindbestemming Emlichheim waar we rond 20:00 uur aan kwamen op camperplaats Ferienhof Ja-Tri-Ma waar we werden begroet door de Nederlandse eigenaar. Meer informatie over deze vakantie boerderij met camperplaatsen vindt u HIER.

We maakten even een snelle hap klaar en dronken nog wat. Het weer was uitstekend en we bleven buiten zitten totdat het helemaal donker was en het kouder begon te worden.

De volgende ochtend konden we gebruik maken van de gratis sanitaire voorzieningen. Na het ontbijt vertrokken we dan richting de camping die we hadden geboekt voor de zaterdag.

Zaterdag 21 mei 2016

We vertrokken op tijd naan Schoonebeek waar we hebben geboekt op Camping Emmen. We kwamen daar al heel vroeg aan en de beheerder vroeg zich af of we niet op een onmogelijk vroege tijd vertrokken waren. Nadat we haar uit de droom hebben geholpen vonden we een mooi plekje op een verder leeg veld.

Na een wandeling van ongeveer 15 minuten kwamen we bij de bushalte die ons in de richting van het dierenpark zou brengen. Na nog eens 20 minuten kwam er een bus richting Emmen waar we € 20,00 moesten aftikken voor 4 enkeltjes van 14 Kilometer. Nu weet ik weer waarom we geen gebruik meer maken van het openbaar vervoer in Nederland.

Net na de openingstijd kwamen we aan bij de dierentuin waar het al behoorlijk druk was. Gelukkig hadden we al kaartjes gekocht en waren we vrij snel door de poortjes konden de tuin in.

We begonnen in de vlindertuin die ook de ingang is voor de Jungola. Prachtig gekleurde vlinders vlogen rond en landen op mensen en beplanting. Vooral de kleur geel was favoriet bij de vlinders gezien het aantal vlinders dat af kwam op het shirt van Gert.

In Jungola kom je als eerste in een hal waar verschillende soorten apen, vogels en papegaaien vrij kunnen vliegen, lopen, slingeren. Iets verder kom je in het avonturen gedeelte waar ook veel dieren uit de jungle zijn maar waar je ook veel avonturen kunt beleven. Er ligt  een “neergestort” vliegtuig, je kunt met bootjes door de jungle varen en nog veel meer. Ook lopen er olifanten in de jungle.Een echt avontuur voor kinderen.

Na de Jungola bezochten we de Serenga, een gebied wat te vergelijken is met de uitgestrekte savanne met zijn giraffes, neushoorns en andere dieren. Hoog op de Leeuwenberg houdt de koning der dieren je in de gaten.

Midden in de Serenga is een safari met vrachtwagens mogelijk waar erg veel belangstelling voor is. We hebben zo’n twee uur moeten wachten op een tochtje van een 5-7 minuten. Op zijn zachts gezegd teleurstellend, we kwamen er achter dat je mee ziet door om de safari heen te lopen.

Na de Serenga was de Nortica aan de beurt. Een gebied wat de noordpool uitbeeld. Heel industrieel opgezet.  Direct bij het begin staat een 3d bioscoop waar Corrie en Thea graag in wilden. Gert en ik waren het wachten moe en besloten om door te lopen naar de eerstvolgende gelegenheid waar we een biertje konden kopen. De vrouwen kregen een portofoon mee zodat wij te bereiken waren. Aan het begin was ook de verblijfplaats van de zeehonden die precies op dat moment werden gevoed.

Na een poosje voegde de vrouwen zich bij ons en drongen we nog gezamenlijk een drankje. Daarna vervolgde we de weg richting de uitgang aangezien het al redelijk richting vijf uur was en we om half 6 de bus moesten halen richting Schoonebeek. Bij de bushalte aangekomen leek deze bus pas na 18:00 uur te komen. Ook dat klopte niet. Het zag er naar uit dat er helemaal geen bus meer kwam. Daarop besloten we dan maar om een taxi te nemen naar de camping.

Op de camping aangekomen namen we nog een biertje bij de campingbazin waarna we naar de camper toe wandelden. Deze avond is een barbecue gepland. Na een gezellige avond zijn we in bed gekropen waar we snel in slaap vielen.

Zondag 22 mei 2016

Op de camping is alleen betaald internet aanwezig. Dit is vrij prijzig en we wilden alleen maar de mogelijkheid hebben om om 11:00 uur te luisteren naar de wekelijkse ronde van Gorkum. We besloten dan maar om dit via 4G te doen hetgeen zeer sterk was.

Aan het begin van de middag vertrokken we weer van de camping. Navigatie ingesteld als “snelwegen vermijden” resulteerde in een leuke rit door allerlei dorpjes die je anders niet tegen komt. Het weer was ronduit slecht te noemen, met veel regen.

Na een poosje hebben we besloten om toch via de snelweg bij Zwolle verder te gaan aangezien ik nog in Lopik iets op moest halen. Gert en Thea bleven op de binnenwegen.

Om een uur of half vijf in de middag kwamen we via Lopik thuis aan na wederom een geslaagd weekend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.