Zomervakantie 2018

Dit jaar gaan we laat op vakantie. Corrie heeft pas vanaf 6 augustus vakantie. Ik ben gepensioneerd dus kan weg wanneer ik wil. Voor we weg konden moest er nog een en ander aan de camper gebeuren, je kunt zien dat hij de 20 jaar ruimschoots is gepasseerd.

Gelukkig zijn alle problemen ruim voor de APK datum opgelost dus kunnen we met een gerust hart op weg.

Let op! Alle foto’s in dit verslag kunnen worden aangeklikt om in een nieuwe pagina te zien.

Voor hen die ons willen volgen op de kaart, dit kan via deze link.

3 augustus 2018

Corrie heeft vandaag maar 1 rit te doen dus kunnen we rond half vier ’s middags op pad. Ons eerste reisdoel is Reisdorf, in Luxemburg. We willen naar camping de la Riviere, een camping waar we al vele malen geweest zijn. We besluiten om het rustig aan de doen, het is vrijdag middag, als we de routeplanner volgen moeten we via de A16 en de A58. Laat Corrie daar nou net langs gekomen zijn en zag dat de files daar al behoorlijk aan het vormen waren.

We besluiten via de A15 richting Nijmegen te gaan om vervolgens via de A73 naar het zuiden te gaan. Bij Cuijk ben ik het al zat, het warme weer helpt niet mee en we hebben geen airco in de camper. Daarom besluiten we een nachtje te stoppen bij Camping op den drul in Cuijk, waar we al vaker zijn geweest. Helaas zijn er alleen nog plekken zonder stroom maar voor een nachtje lukt dat wel met de omvormer. Het is echter zo warm in de cabine dat de omvormer thermisch uit valt. Gelukkig is het nog geen tijd om naar bed te gaan en tegen de tijd dat het zo ver is is de temperatuur in de cabine gezakt tot beneden de 35 graden en werkt de omvormer ook weer.

Het is zo warm dat we besluiten dat het te warm is om de koken in de camper en we besluiten dat we ons avondmaal doen met een broodje hamburger, wat wat mij betreft ook voldoende is met deze warmte.

Als de zon weg is wordt het al snel minder warm, we kunnen toch redelijk slapen.

4 augustus 2018

Als we wakker worden staan we heerlijk in de schaduw. We gaan eerst douchen nu het nog vroeg is, de camping is vrij vol en er zijn maar 4 douches in totaal voor alle camping gasten. We  eten een broodje en vertrekken richting Reisdorf. Aangezien we geen stroom hebben en de camper niet op blokken hoefde, moest ik alleen maar starten en de handrem los maken voor we konden vertrekken.

We stellen waze in op Reisdorf en nemen de snelweg A73. Voor we de snelweg op gingen kwam er een auto luid toeterend en wijzend voorbij, het bleek dat het deurtje van de gasbun niet goed dicht zat. Bij nader onderzoek bleek dat de bevestigings- schroef van het slotje zich aan het los wurmen was, even vast gezet en we konden verder.

Waze stuurde ons de A61 op via Duitsland. Dit vond ik wat vreemd, maar ben de route toch maar gaan volgen, tenslotte is het vakantie en hebben we geen haast. Ik had vooraf via Facebook al contact gezocht met de camping, met dit weer moet je niet zo maar aannemen dat er plek is.

Via aprs.fi zijn we te volgen op de kaart, zoek naar mijn roepletters PG4W-9, als we rijden kun je precies zien waar we zijn. Zoals eerder gemeld vond ik de keuze van de route niet voor de hand liggend maar achteraf ben ik er wel blij mee. Na de A61 moesten we nog een stukje A1 en werden toen secundair gestuurd hetgeen een fijne route was met vele uitzichten. Rond een uur of half een even gestopt om een broodje te eten en toen snel weer door gereden in verband met de warmte.

Na een poosje gaf de routeplanner het toch op, waarschijnlijk omdat er weinig dekking was. Op een gegeven moment kwam ik een bekende plaatsnaam tegen en ben die maar gaan volgen, wetende dat deze plaats aan de N10 ligt in Luxemburg, waar ook Reisdorf aan ligt.

Zo kwamen we dan met een kleine omweg om een uur of half drie toch aan op de camping. Na de hand van Ron en Marieke geschud te hebben worden we naar onze plek begeleid die schuin tegenover het Café en de douches en toiletten is. Een prachtig plekje aan de Sûre .

We draaien de luifel uit en bevestigen ook het windscherm aan de luifel. Niet om de wind tegen te houden maar als extra hulpmiddel om de zon tegen te houden. Gelukkig staat er inderdaad een aangenaam windje en is het best uit te houden bij de camper. Wat verder in de middag halen we de fietsen van de fietsendrager en fiets ik een klein stukje rond de camping. Twee jaar geleden is de brug over de Ernzt die de camping verbind met het schiereiland weg geslagen, vorig jaar is de brug vernieuwd en dat ziet er weer tip-top uit.

We eten ook vandaag weer makkelijk. Corrie maakt nasi wat redelijk snel klaar is. De warmte in de camper is nu wat minder hevig nu we de warmte schermen hebben opgehangen in de cabine. Na het eten en de afwas pakken we toch nog even de fiets om een klein rondje te fietsen.

Bij terugkomst zetten we ons onder de luifel waar het qua temperatuur zeer aangenaam is. We hangen nog wat leuke lichtjes op en zitten tot een uur of half elf buiten te genieten van het weer en het uitzicht.

5 Augustus 2018

Ik ben al vroeg wakker. Ik heb aan een stuk geslapen tot 7 uur maar moet dan vervolgens toch even naar het toilet. Corrie lag nog te pitten maar bij mijn terugkomst is ze dan toch wakker. De bakker is om 7 uur ’s morgens al open dus pak ik de portemonnee en ga broodjes en eieren halen.

Bij terugkomst is Corrie al op en gaan we dan maar eerst douchen. Daarna maken we het ontbijt klaar en gaan lekker buiten zitten ontbijten. Om 9 uur zijn we klaar en na het opruimen stappen we dan op de fiets.

Het is heerlijk weer, niet te warm en al snel zijn we op weg naar Echternach. We fietsen heerlijk langs de Sûre en genieten van het lekkere weer. De bedoeling is om het hele stuk naar Echternach door te fietsen, alleen mijn buikloop gooit roet in het eten. We stoppen even bij een benzine pomp met een koffie shop en nemen een kop koffie. Ik kan daar ook even van het toilet gebruik maken.

Na de koffie besluiten we dan om toch maar terug te fietsen naar de camping, maar dan via een andere route via Duitsland. Daar aangekomen voorzie ik mezelf van de juiste middelen om verdere buikloop tegen te gaan. De fietsen hebben ondertussen ook weer wat stroom nodig dus die staan ook onder de luifel in de schaduw lekker op te laden, klaar voor de volgende fietstocht.

Ook onder de luifel werk in aan dit overzicht zodat dit voor de eerste twee dagen up-to-date is.

Vanavond eten we buiten de deur zodat we deze keer ook niet zelf hoeven te koken. We gaan lekker in het restaurant van de camping eten waar ze heerlijke wiener schnitzel hebben.

6 augustus 2018

De volgende ochtend zijn we om 8:00 uur op. Gisterenavond hebben we bekeken welke kant we op gaan. Een stukje Frankrijk in is een meer met een camping er om heen, en in het meer kan gezwommen worden. Het is een tamelijk kort ritje, we haasten ons dan ook niet.

Het beloofd weer een warme dag te worden, de voorspellingen komen uit op 37 graden Celsius. Als je dan het geluk hebt om op een camping met een zwemmeer te kunnen gaan staan en je staat dan ook nog een beetje in de schaduw dan valt het meestal wel mee.

We doen het rustig aan, het meeste rijwerk doet zich voor op B wegen wat in de regel ook de meest mooie route’s zijn. We vinden een plekje in de schaduw waar we een boterham eten en wat drinken. Het is met dit weer natuurlijk erg belangrijk om de binnenkant nat te houden. Niet alleen met alcohol maar ook met water.

Aan het begin van de middag komen we aan op Camping Lac vert Plage in Doulcon. Op het eerste gezicht ziet het er leuk uit, een mooi meer met afgebakende zwem plaatsen en een stuk waar er kan worden gewaterfietst. Rondom het meer staan keurig de caravans geplaatst met daar achter nog een tweede rij of een derde rij. En daar achter zijn dus

trekkers plaatsen waar je zelf je plek kunt uitzoeken.

We zoeken een leuke plek onder een paar bomen en hopen dat de zon daar een beetje weg blijft. Het is erg warm vandaag, tegen 14:00 uur lopen we even het dorp in waar we geld halen en doorlopen naar de winkel. Niet gedacht aan de Franse winkel openings tijden. Achteraf wist ik wel dat ze tussen de middag vanaf 12:15 tot aan 14:30 middagpauze hebben.

achter de camping loopt een klein beekje

We zoeken een bankje in de schaduw op waar we wachten tot de winkel open is, het is veel te warm om terug te lopen naar de camping om vervolgens weer in de brandende zon de winkel te bezoeken. Ondanks dat het maar 300 meter lopen is! We gaan de winkel in waar het heerlijk vertoeven is, de airco staat hier duidelijk aan. We doen onze boodschappen en vertrekken we weer terug naar de camper.

Ondertussen is de zon zo ver gedraaid dat we niet meer voor de camper kunnen zitten. Aan de achterkant loopt een beekje en daar is nog voldoende ruimte om achter de camper te gaan zitten. Het is er iets koeler maar echt veel maakt het niet uit.

Rond etenstijd duikt Corrie de camper in waar ze een lichte maaltijd maakt die niet al te lang duurt om klaar te maken. Het is haast niet uit te houden in de camper.

Na het eten wachten we een poosje tot het wat koeler begint te worden als de zon weg is. Pas dan heeft het zin om af te gaan wassen. Na de afwas blijven we lekker achter de camper zitten waar het erg aangenaam begint te worden. Later in de avond koelt het lekker af.

In principe hadden we besloten om hier twee nachten te blijven maar we hebben besloten de volgende dag verder te gaan richting het noorden zodat we in de Belgische Ardennen terecht  komen waar het hopelijk wat koeler is. Voor hier is 37 graden opgegeven, iets waar ik echt geen zin in heb.

7 augustus 2018

Om 8 uur zijn we op. We gaan naar de douches en ruimen na het ontbijt alles op. We hebben de routeplanner ingesteld en rekenen we af. Volgens de routeplanner komen we om half 12 aan in het gebied waar we graag heen willen, echter de Belgische wegwerkzaamheden gooien roet in het eten waardoor we een uur later aan komen in het gebied rond Rochefort.

We volgen de route naar Han, bekend om zijn grotten en vinden daar een parkeerplaats waar we wat kunnen gaan eten. We kijken op campercontact naar een camping die ons wel wat lijkt, het is camping Eau Zone in Hotton. Het is ook hier verschrikkelijk warm maar met wat kunstgrepen en met behulp van een klein boompje kunnen we toch van wat schaduw genieten.

De Nederlandse beheerder was op dat moment even in de receptie aanwezig, anders hadden we tot 17:30 moeten wachten op een plaatsje. Het is niet echt druk op de camping, er is een groep Engelsen met een stoot kinderen aanwezig welke de boventoon klinken.

Op de camping staan drie huisjes waar per huisje 2 douches en 2 toiletten zijn gemaakt. Het doet me denken aan een camping waar je bij je staanplaats ook privé sanitair kunt huren. Alleen zijn deze niet privé, want de deuren zijn open. We kunnen ze dus gewoon gebruiken.

We besluiten om hier twee nachtjes te blijven. Het ziet er net wat prettiger uit als op de vorige camping, behalve rondom de groep Engelsen wat een familie travellers blijkt te zijn waarvan een aantal mannen kennelijk in de buurt werken. Ik zet nog een antenne op, echter blijkt die niet in orde te zijn. We blijven weer tot laat buiten zitten, maar doen voor de zekerheid de stormbanden maar om de luifel.

8 augustus 2018

Midden in de nacht worden we wakker van de regen en de storm. Eindelijk lijkt er dan water de vallen wat in de regel een aankondiging is van koeler weer. De stormband houd de luifel keurig op zijn plaats, de regen houd een behoorlijke poos aan wat goed is voor de dorre beplanting en het gras op de camping.

Om 9 uur worden we wakker. Het is een stuk aangenamer van temperatuur en het waait nog steeds behoorlijk. Na het ontbijt Stappen we op de fiets en fietsen we naar de plaatselijke supermarkt om inkopen te doen voor de avondmaaltijd. Volgens Google Maps moet er ook nog ergens een kampeerwinkel zijn waar ik even naar toe wil. Die hebben we niet kunnen vinden.

Na het middageten meet ik de antennen nog eens door. Het ziet er allemaal goed uit dus de set maar weer aangesloten. Helaas, op alle banden behalve de 10m band staat alles in het rood. Dan de boel maar weer opruimen. Bij het opruimen zie ik dat een van de draden geen goed contact maakt. Dus deze antenne toch de volgende keer nog eens proberen. Maar niet meer vandaag.

9 augustus 2018

We besluiten de reis voort te zetten richting rijn. De plaats waar ik naar heb gekeken is Boppart, een kleine 200 kilometer van af de huidige camping. Ik besluit om even door Luxemburg te gaan zodat ik daar kan tanken. De diesel is daar € 0.25 per liter goedkoper dan in Duitsland. Het gevolg is natuurlijk dat we door Luxemburg over B wegen moeten rijden maar dat maakt me niet uit. Tenslotte is het vakantie.

We verlaten Luxemburg bij de plaats Vianden en komen terecht op weg nummer 50 welke dwars door het moezel gebied richting de Rijn gaat. Net over de grens nemen we een korte pauze om wat brood te nuttigen voor we Duitsland verder in gaan.

Op een gegeven moment begint het wat te regenen, niet echt erg als je bedenkt hoe warm het was en hoe dor alles er uit ziet. Echter hoe verder we Duitsland in gaan des te harder gaat het. Op een gegeven moment rijden we op de autobahn bij Wittlich Land dat we besluiten om de autobahn af te gaan en een plek te gaan zoeken om de nacht door te brengen.

We komen terecht op een camperplaats zonder voorzieningen. Er staan nog een paar campers en ik loop naar het info bord om te kijken hoe ik kan betalen, het overnachtingstarief is € 5.00. Het blijkt dat ik een parkeerkaart kan kopen bij de kassa van het nabij gelegen zwembad. Dat is best een stukje maar gelukkig is er een voetpad naar het zwembad.

Ik begin de wandeling, maar ondertussen begint het zachtjes te regenen. Halverwege zijn een paar mannen aan de weg bezig en leggen me uit dat het voetpad verderop is afgesloten. Ik zou dus om moeten lopen wat toch wel zo rond een kilometer is!!

Daar begin ik niet aan. Het begint steeds iets harder te regenen dus loop ik terug naar de camper en rij daar mee naar de kassa van het zwembad. Gelukkig werd het weer droog toen we terug waren bij de camper en konden we nog even buiten zitten. Niet al te laat gaan we maar naar bed.

10 augustus 2018

Om 7:00 uur wordt ik wakker van gepiep. Het ziet er naar uit dat de omvormer het op heeft gegeven, ook doet mijn snurk apparaat het niet meer. Dat is niet zo fijn want dan hebben we ook geen warm water. Ik kijk naar de stand van de huishoud accu’s en die staan inderdaad behoorlijk onder niveau. Ik probeer me te herinneren hoe oud de accu’s zijn, het zijn er twee die ik tegelijk heb gekocht, ik denk dat dit al meer dan 5 jaar geleden is. Ik ga ze in ieder geval even laten testen bij het bedrijf waar ik ze heb gekocht. Dat betekend wel dat we niet meer op camper plaatsen kunnen staan zonder voorzieningen.

Ik weet nog een keteltje water uit de kraan te persen zodat we in ieder geval een bak koffie kunnen maken. Het weer is niet slecht gelukkig. Na de koffie en het ontbijt vervolgen we onze reis die we gisteren hebben moeten onderbreken.

Na een klein uurtje komen we aan in het Moezel gebied. We moeten de Moezel een stukje blijven volgen om door te kunnen steken richting de Rijn. We komen langs een aantal camper plaatsen en één plaats bevalt ons wel. We hebben dan wel een eindbestemming ingesteld uit camper contact maar dat is op een gewone camping waarlangs een spoorlijn ligt. In de reviews had ik al gelezen dat die de hele nacht doorrijden. Aangezien het plan is om 3 nachten te blijven staan, er wordt immers dit weekend in heel Europa verkeersdrukte voorspelt, lijkt het me beter om op deze camperplaats te blijven, het ziet er prima uit en er is ruim voldoende plek.

We rijden het terrein op en schrijven ons on. € 13.00 per nacht inclusief stroom. Niet slecht, ik heb de laatste dagen wel meer betaald. We vinden een plekje op de tweede rij vanaf de Moezel, dus jammer genoeg geen direct zicht op de rivier. Na een half uurtje zie ik dat het stel van een Nederlandse camper aanstalten maakt om te vertrekken. Zij staan wel op de eerste rang. Ik maak een praatje met de man en hij belooft me een seintje te geven op het moment dat hij vertrekken gaat.

Dus draaien we de luifel weer in en zetten ons op de stoeltjes, klaar om te verhuizen. De camper aan de overkant vertrekt en ik draai van onze plek en ga achter hem staan. Zodra hij vertrokken is rijd ik zijn oude plekje op en hebben we een plekje op de eerste rang. De stroom aangesloten en we kunnen genieten van het mooie weer.

Tegen het einde van de middag haal ik de fietsen van de fietsendrager af en fietsen we even naar Bernkastel Kues om wat boodschappen te doen. Een goede 10 minuten verder zijn we bij een van de plaatselijke supermarkten en slaan wat BBQ spullen in. Niet al te veel want we hebben natuurlijk alleen maar fietstassen tot onze beschikking.

We komen terug op de camping, drinken wat en gaan dan aan de BBQ. Het wordt een binnen BBQ want er staat toch wel aardig wat wind. Na het eten zitten we nog wat buiten. Als de zon weg is wordt het toch wel redelijk fris. We gaan naar binnen en kijken we nog wat TV voordat we gaan slapen.

11 augustus 2018

Kort voor 8:00 uur wordt ik wakker want ik moet naar het toilet. We besluiten lekker in de camper te douchen voordat we hem gaan servicen. Het water is bijna op, de vuilwater tank en het toilet bijna vol dus we maken de camper los van alle attributen zodat hij weg kan van de camperplek.

Corrie blijft op de plek wachten totdat ik klaar ben. Het heeft allemaal nogal wat voeten in de aarde, de schoon water voorziening heeft een veel dikkere slang en ik heb geen verloop meer tot mijn beschikking. Kennelijk ergens vergeten. Gelukkig past mijn slang in die van de camper plaats maar niet erg strak. Ik moet hem dus tijdens het vullen vast houden het gevolg is dus dat ik aardig nat ben als de watertank vol is.

Nadat de camper weer op zijn plek staat pakken we de fietsen en gaan een stuk in de buurt rijden. We fietsen de weg terug langs de moezel naar het vorige stadje om daar de moezel over te steken en aan de andere kant uit te komen bij de supermarkt waar we ook nog wat boodschappen moeten doen.

Maar voor dat we het stadje in gaan komen we op een stuk grasveld waar een soort van rommelmarkt wordt gehouden. Het is een flinke dus we zijn wel even bezig om alle koopwaar te bekijken. We fietsen verder  aan de andere kant van de moezel waar het heerlijk rustig is, de weg is afgesloten voor auto verkeer.

Langs de Moezel gaat het prachtige fietspad plots over in een soort van gravel pad, niet fijn om in te fietsen met dunne bandjes.

We komen aan bij de supermarkt en doen onze boodschappen voor we weer terug fietsen naar de camper. Het weer is heerlijk, we eten een broodje voor het middag eten waarna we lekker buiten zitten met zicht op de moezel.

Rond etenstijd steken we de barbecue aan. Het is niet zo winderig als gisteren dus blijven we buiten barbecueën. Bij het winkelen vanmiddag kochten we ook een stokbrood voor bij de barbecue. Ik vond hem al erg duur, € 2.30 maar alle we hebben vakantie. Maar toen we hem dan aan sneden voor bij het eten bleek dat dit een miskoop was. Jammer maar helaas, gelukkig hebben we vlees genoeg dus van de honger zullen we niet om komen.

Na het opruimen zitten we nog even buiten te genieten maar net als gisteren wordt het snel fris als de zon weg is. Dus verdwijnen we naar binnen waar we nog wat lezen voor we naar bed gaan.

12 augustus 2018

Wederom rond 8:00 uur worden we wakker. Ik zet de boiler aan, ook vandaag douchen we in de camper en stap op de fiets om naar het toilet te gaan. Ook op deze zondag komt de bakker langs en voor alle zekerheid steek ik een paar euro in mijn zak. We hebben wel afbakbroodjes gekocht gisteren maar als het nou niet druk is dan koop ik wel broodjes bij de bakker,

Dus niet. Er stond een rij van zeker 30 meter voor de bakkersauto. Daar ga ik echt niet in staan. Dan bakken we zelf de broodjes maar af. Zo gezegd zo gedaan, terwijl Corrie onder de douche staat bak ik een paar broodjes af. Daarna spring ik onder de douche waarna we lekker broodjes met gekookt ei eten.

Het beloofd vandaag 27 graden te worden dus na het ontbijt ruimen we af en stappen op de fiets. We zijn voornemens om vandaag Bernkastel Kues voorbij te fietsen tot de volgende gelegenheid waar we over kunnen en dan weer terug langs de andere oever. Het was een lekker stukje fietsen en voor ik er erg in had waren we alweer terug in Bernkastel waar ik de onderstaande panorama foto nam, even klikken voor een beter resultaat !

Aan de overkant van de Moezel lag het vol met cruise schepen en scheepjes. De meest rechtse was een drijvend hotel/bar/restaurant.

Omdat het nog zo vroeg was besloten we nog een stukje verder te rijden, langs de camping waar we even een sanitaire stop maakten, we waren er toch 🙂 en fietsten nog even door naar de volgende brug die we overstaken naar de andere oever. Nog een stukje verder was het volgende stadje waar we weer een brug over staken en aan “onze kant” weer terug fietste naar de camping.

Toen we terug waren was het ruim etenstijd dus bakten we de broodjes en belegde die met de overblijfselen van de barbecue van gisteren avond. Daarna haalde ik mijn PC te voorschijn om wat aan dit verslag te werken.

13 augustus 2018

We worden vanmorgen wakker met een fikse regenbui. Niet zo maar eentje maar eentje die volgens de voorspellingen zou duren tot 11 uur. Ik kan tussen de druppels door nog ruimte vinden om naar de WC te gaan maar dat is het dan wel.

We hebben niet genoeg water vandaag om te douchen dus dat slaan we in ieder geval over. We bakken de broodjes en maken koffie. Na de eerste bak koffie is het even rustig met de buien. Snel gaan we naar buiten en zetten de tweede fiets op de fietsen dragen en maken klaar voor vertrek.

Maar eerst moet er ge-serviced worden. We rijden naar de service plek en beginnen met het vullen van de schoon watertank. Dit is effen lastig want de slang is te groot voor de vuldop dus het meeste loopt er weer uit. na enige tijd prutsen zijn we klaar voor de volgende stop n.l. het ledigen van de vuilwater tank en het toilet.

Ook dit laat op zich wachten, beide serviceplekken zijn bezet, we sluiten aan achter een camper met een Luxemburgs kenteken. Zo te zien kunnen ze alles van binnen uit bedienen want ik zie niemand, toch loopt de vuilwatertank leeg.

Als deze leeg is zie ik de deur dicht gaan en zet  de chauffeur hen in zijn achteruit en geeft gas. Gelukkig kan ik nog even luid toeteren voordat de camper op de onze schuift. Deze persoon heeft duidelijk niet in zijn spiegels gekeken.

We zetten koers naar de Rijn. Dit is een route met vele soorten weg, van bergweggetjes tot snelwegen, met en zonder regen. Na verloop van tijd komen we aan bij de geplande camperplaats. Dit os niet wat we willen dus draaien we om. En komen we verderop in het dorp een onderdoorgang tegen van 3.20 meter. Dat gaat dus niet lukken.

We draaien om en klauteren weer terug omhoog tegen een helling van 17% wat allemaal maar net gaat. We hebben een andere camperplaats op het oog waar we ook via alle slinkse wegen naar toe kunnen. Eenmaal aangekomen blijkt dat ook niet helemaal de bedoeling. Het is een erg volle camping met camperplaats.

Dan maar eerst boodschappen doen, gelukkig is er een winkel in de buurt. We halen avond eten en broodjes en starten in de richting van de volgende camperplaats. Onderweg komen we nog een redelijk lege camping tegen met camperplaats maar als we de prijs daar van controleren kunnen we daar voor 3 nachten op de vorige camperplaats staan.

Dus gaan we verder. We moeten een pontje nemen naar de andere oever van de Rijn. Een tochtje van 5 minuten kost ons € 7.80. Rustig rijden we door en komen bij de volgende camperplek aan in Kamp Bornhofen. Er is een kleine bistro die 4 camper plaatsen heeft met alleen maar stroom. Geen andere voorzieningen.

Aangezien we net een volle tank water hebben blijven we hier staan voor de nacht, voor een klein prijsje kunnen we hier ook eten. Het is heerlijk weer en achter de camping hebben we uitzicht over de Rijn.

De bistro exploteert ook soort van hutten in de vorm van een ingericht wijnvat waar je voor € 50.55 per nacht kunt overnachten.

De ingerichte vaten zien er leuk uit en zijn ook leuk ingericht.

Rond etenstijd lopen we naar de bistro en zetten ons binnen. Het is nog steeds erg warm buiten en het stikt van de wespen. Binnen is het rustig. We bestellen wat te drinken, te eten en een toetje. Terwijl we daar zitten wordt het buiten al drukker met gasten op het terras.

Na het eten rekenen we af en lopen we na de camper. We zijn nog net niet binnen en het begint hard te regenen.

14 augustus 2018

We vervolgen onze vakantie. Deze keer zetten we geen route uit maar volgen weg nummer 42, soort van rond Koblenz. Het loopt allemaal voorspoedig. Zo halverwege de ochtend kijken we eens op de kaart om te zien waar we heen willen.

We zetten de richting in naar het plaatsje Heimbach waar een camperplaats is. Tegen de middag komen we aan bij de camperplaats die tegen het station van Heimbach aan ligt waar zowaar ieder uur een trein aankomt en weer vertrekt. Aan de andere kant ligt een vrij drukke weg langs de camperplaats dus echt rustig is het er niet.

Er staat een soort van parkeerautomaat waar je precies gepast € 7.50 in moet stoppen om daar een kaartje uit te krijgen.

De stroomvoorziening moet worden betaald middels 50 eurocent munten waarvoor je 1 kWh stroom krijgt. Aangezien we toch wel afhankelijk zijn van stroom in verband met mijn snurkapparaat gaan we op speurtocht naar 50 eurocent stukken. We vinden er 4. Gelukkig kun je bij een juffrouw op het VVV kantoor wisselen.

Na enig zoeken vinden we ook een supermarkt die tegen een berg op zit. Gelukkig zit er in het dorp een bakkerswinkel waar we dan ’s morgens de broodjes halen.

Nog dezelfde dag pakken we de fiets en fietsen we een stukje langs de Roer wat hier een heel klein beekje is. Na het fietsen zetten we ons in de schaduw en wachten op etenstijd

==== WORD VERVOLGD ====

11 reacties op Zomervakantie 2018

 1. Ariër kleijn schreef:

  Fijne vakantilaten prachtig verhaal ik volg jullie

 2. Marry schreef:

  Leuk verslag Johan. Alleen jammer dat de foto’s niet altijd te zien zijn.
  Fijne vacantie verder.

 3. Johan Weijland schreef:

  Hoi Marry,
  Dat is vreemd bij mij zijn ze goed zichtbaar. Je kunt de foto’s altijd aanklikken voor een foto op een nieuw scherm.
  Johan

 4. Boudewijn en Mariolijn schreef:

  Hallo vakantiegangers! Johan je hebt een vlotte vertelstijl, leest lekker weg zo. Slapen in 35 gr valt niet mee. Prachtig zomerweer heeft ook zo zijn nadelen blijkt.
  Genieten Jullie maar lekker en hou ons op de hoogte!

  Mar & Bou

 5. Bert schreef:

  Hoi Corrie en Johan,

  Weer hartstikke leuk om jullie reisverslag te lezen.

  Groet, Bert

  PS Foto’s zijn bij mij ook niet te zien, wel de route’s

 6. Johan Weijland schreef:

  Het probleem met de foto’s is opgelost. 🙂

 7. Johan Weijland schreef:

  Het probleem met de foto’s is opgelost. 🙂

 8. Johan Weijland schreef:

  Het probleem met de foto’s is opgelost. 🙂

 9. Johan Weijland schreef:

  Het probleem met de foto’s is opgelost. 🙂

 10. Rene schreef:

  Hallo Johan en Corrie,

  Jullie hebben erg mooie overzichtelijke reisverslagen. Zouden jullie het leuk vinden om jullie reizen toe te voegen op camperreisverslagen.nl?

  Veel reisplezier nog.

  Groetjes Rene van Arnhem

 11. Johan Weijland schreef:

  Hoi Rene,

  Ik zie nu je reactie pas! Lijkt me leuk. Ben op dit moment de site aan het bijwerken, we hebben in december vorig jaar een andere camper gekocht en kort daarna een ongeluk gehad, dit komt allemaal nog in de verslagen. Gelukkig is hij bijna weer helemaal OK, we zijn nu in Engeland, 25 augustus krijgen we hem terug. En gaan dan nog 2 weken op pad richting Belgie en Luxemburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.